HobbyCNC fórum
  v0.9.3.9

Fórum betekintő Fórum címe: http://forum.hobbycnc.hu



Arduino




Időrend:
Oldal 4 / 22 Ugrás ide:
|◄ Első  ◄ Előző  1 2 3 4  5   6   7   8     Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

ramon94 | 41    2018-01-26 14:04:35 [916]

Nézegettem a választékot és a fórumon is többen ajánlották a Keyestudio termékeit és talatam szettben Uno + CNC Shield + 4 driver. Ha ezt a szettet veszem rálehet kötni a lézert?

Előzmény: prinx, 2018-01-26 13:01:45 [915]


prinx | 119    2018-01-26 13:01:45 [915]

Üdv én is az ebay vásároltam vannak minőségi darabok is. Ez a vezérlő 4 tenhelyt tud vezérelni illetve klónozni is tud. De van direkt lézerhez is ami 2-3 tengelyes és arduino nano van rajta. Ha jól tudod ez a neve Eleksmaker.

Előzmény: ramon94, 2018-01-26 12:16:26 [914]


ramon94 | 41    2018-01-26 12:16:26 [914]

A két X tengelyen lévő motor tud vele egyszerre menni? Akkor a lézerhez kell külön vennem valamit vagy az alap CNC shield tudja kezelni? Ebayről érdemes rendelni? Minőségileg esetleg van különbség köztük?

Előzmény: prinx, 2018-01-26 11:33:52 [913]


prinx | 119    2018-01-26 11:33:52 [913]

Üdv ha arduinoba gondolkozol akkor Arduino Uno+ cnc shield+ A4988 stepper driver. GRBL szoftverrel. Ezzel a vezérlővel tudsz főorsót is hajtani.Ezt a drivert max 2A-ig lehet terhelni illetve sok okosságot tud, de van kimondottan csak lasere shieldek is.

Előzmény: ramon94, 2018-01-26 11:02:00 [912]


ramon94 | 41    2018-01-26 11:02:00 [912]

Sziasztok. A Kezdő vagyok csoportban feltettem már pár kérdést , most az elektronikai részen a sor Szóval sokat témában olvastam és sok videóban láttam hogy arduinot használnak a gép vezérlésére. A gépem 3db NEMA17 2A-s motorból fog állni. 2db az X tengelyen omega hajtással. És 1db az Y tengelyen. A terv hogy egy lézer fog rákerülni a jövőben. Miket kell vegyek hozzá hogy éltre tudjam majd kelteni a gépet? Ez lesz az első cnc gépem úgy hogy előre is bocsánat a hülye kérdésekért

PallMallMan | 431    2018-01-24 10:11:14 [911]

Megoldható! amit leírtál javarészt inkább software kérdése. robotokat tanítanak be hasonló módszerrel.

Előzmény: sipos.janos84, 2018-01-23 21:03:53 [910]


sipos.janos84 | 145    2018-01-23 21:03:53 [910]

Hello! Egy kérdésem lenne. Hogyan tudnánk megvalósítani, hogy egy dc servo vagy egy stepper motor egy joystik vezéreljen. Tehát a joystick kitérésével megegyező legyen a motor gyorsasága. A legkisebb fordulaton is és legmagasabb fordulaton is megfelelő legyen a nyomaték. Ezen felül a vezérlőnek tudnia kellene, adott pozicíót elmenteni majd a két pont közötti utat megtenni adott sebességgel, magyarul tanítható legyen a dolog. Ez egy kamera mozgató eszközt fog hajtani mégpedig egy sínen mozgó kocsit fog oda vissza vonni-húzni.     


Meoman | 9    2018-01-15 22:33:34 [909]

Sikerült! Kösz mindenkinek! Szerintem még jövök!

Előzmény: morvfer7, 2018-01-15 22:17:33 [907]


Meoman | 9    2018-01-15 22:19:30 [908]

Köszönöm!!! Rámegyek...

Előzmény: morvfer7, 2018-01-15 22:17:33 [907]


morvfer7 | 740    2018-01-15 22:17:33 [907]

letöltöd a libraryt, kicsomagolod, majd bemasolod a Program Files/Arduino/Libraries könyvtárba. Lehet nálad Program Files (x86) könyvtár van, ha 64 bites az oprendszered.

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 22:13:27 [906]


Meoman | 9    2018-01-15 22:13:27 [906]

Jó, de mit csináljak vele? Sajna 0- tudásom van ez ügyben

Előzmény: dezsoe, 2018-01-15 22:10:23 [904]


morvfer7 | 740    2018-01-15 22:11:11 [905]

Ahogy dezsoe is írta, tedd be PID libraryt és menni fog.

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 22:03:50 [903]


dezsoe | 1010    2018-01-15 22:10:23 [904]

A #900-ban ott a link a hiányzó lib-hez.

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 22:03:50 [903]


Meoman | 9    2018-01-15 22:03:50 [903]

Arduino: 1.8.5 (Windows 7), Alaplap:"Arduino Nano, ATmega328P" D:\Laccucc\Arduino dc servo\dcservo-master\dcservo\dcservo.ino:22:20: fatal error: PID_v1.h: No such file or directory #include <PID_v1.h> ^ compilation terminated. exit status 1 Hiba a(z) Arduino Nano alaplapra fordításra.

Előzmény: morvfer7, 2018-01-15 21:55:24 [899]


morvfer7 | 740    2018-01-15 22:03:17 [902]

Nehéz a néma gyereket megérteni.

Előzmény: dezsoe, 2018-01-15 22:02:06 [900]

dezsoe | 1010    2018-01-15 22:02:30 [901]

PIC=PID

Előzmény: dezsoe, 2018-01-15 22:02:06 [900]


dezsoe | 1010    2018-01-15 22:02:06 [900]

Lehet, hogy nálad már fent van a PIC library, ami kell hozzá. Anélkül elakad az include-nál.

Előzmény: morvfer7, 2018-01-15 21:55:24 [899]


morvfer7 | 740    2018-01-15 21:55:24 [899]

Nálam simán lemegy a fordítás, tehát valamit rosszul csinálsz. Mi a hibaüzenet?

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 21:47:07 [898]


Meoman | 9    2018-01-15 21:47:07 [898]

Gondoltam letöltöm az ino-t, feldurrantom a NANO-ra, beállítom azt örülök. Erre csak a letöltésig jutottam. Mindenféle fordítási és egyéb hibával megáll.

Előzmény: Dakota25, 2018-01-15 21:37:22 [897]


Dakota25 | 463    2018-01-15 21:37:22 [897]

Nem kényeztetsz el minket információval a problémád részleteiről. Mit csináltál, meddig jutottál el benne? Program a GitHub-ról letöltve-fordítva-feltöltve a Nanóba? Mit csinál? Mit nem?

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 21:26:17 [894]


Pali79 | 463    2018-01-15 21:36:55 [896]

Érdekes dolgot produkál az én Mega2560+RAMPS 1.4 panelom. Grafikus kijelző van rajta amin valamiért alig látszik valami hiába állítom a kontrasztot, de amikor megnyomom a RAMPS reset gombját és amíg nyomva tartom addig jó a kijelzés. Aztán elengedem újraindul a mega és utána megint nem jó. Látott már valaki ilyet? Lehet ezzel valamit kezdeni?


morvfer7 | 740    2018-01-15 21:35:10 [895]

Mit jelent az, hogy semmire nem jutottál vele?

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 21:26:17 [894]


Meoman | 9    2018-01-15 21:26:17 [894]

Sziasztok! Ki szerettem volna próbálni ezt a megoldást, de semmire sem jutottam vele. Valaki tudna segíteni ez ügyben?! [yt]vHufLMh4xEI[/yt]


cree2 | 1923    2018-01-15 14:13:56 [893]

Eeprom irásra vigyáz csak feltételes ugrásba használd! de legjobb update funkcioval ez elenörzi ha uj érték van csak akor irja a registert csak!

Előzmény: frob, 2018-01-15 13:48:41 [891]


cree2 | 1923    2018-01-15 14:09:37 [892]

számot akarsz tárolni mért int használsz? byte nem elég és még konvertálni sem kell mehet direktbe eeprom/ register csak helyet kell lefoglalni neki (direct modon)!?

Előzmény: frob, 2018-01-15 13:45:25 [890]


frob | 1150    2018-01-15 13:48:41 [891]

vagy is csak darabolva, mert a nextion kijelzőtől úgy küldöm el az adatokat, hogy hármas számcsoportokba formázom, így tutira úgy jön el, de asszem most hogy ezt leírtam, azt is megnézem mit küld ki magából, nem e az szívat...

Előzmény: frob, 2018-01-15 13:45:25 [890]


frob | 1150    2018-01-15 13:45:25 [890]

[code] userCdata=inStr.substring((i*3)+0,(i*3)+3).toInt(); [/code] ez a lényeg, tömbbe kerül egy string darabolva és formázva de most mint int, közben azt megnéztem hogy ha byte-ra átírom a tömböt akkor is elfogadja... de a programot futás közben még nem teszteltem az volt a jelenség hogy ha az egyik értéket átírtam a 16 ból akkor bezazult a program, ezért gyanakszom hogy valami elmászik...

Előzmény: cree2, 2018-01-15 11:17:37 [887]


frob | 1150    2018-01-15 13:42:40 [889]

szükség van rá, és csak a beállításokat mentem, tehát ha 100x felül lesz írva akkor sokat mondok... bővel elég a 100.000 írhatóság

Előzmény: Pali79, 2018-01-15 10:56:22 [886]


cree2 | 1923    2018-01-15 11:23:07 [888]

itt egy régi projektem string alapon egy két funkcio... [code] #include <SoftwareSerial.h> SoftwareSerial BTSerial(10, 11); unsigned long elapsedTime; unsigned long onTime; int THRESHOLD=0; const int Enter_Button =2; const int POWER=12; const int MONITOR_LED=13; boolean state = true; String readString; void setup() { Serial.begin(9600); BTSerial.begin(115200); onTime = millis(); onTime = elapsedTime; pinMode(POWER, OUTPUT); pinMode(MONITOR_LED, OUTPUT); pinMode(Enter_Button, INPUT_PULLUP); digitalWrite(POWER, LOW); digitalWrite(MONITOR_LED, LOW); Serial.println("#####################"; Serial.println("serial command"; Serial.println("power on= P1"; Serial.println("power off= P0"; Serial.println("reset = RESET"; Serial.println("#####################"; Serial.flush(); } void loop() { //BT----------------------------------------------- if (BTSerial.available()){ while (BTSerial.available()) { delay(3); char c = BTSerial.read(); readString += c; } if (readString.length() >0) { BTSerial.println(readString); if(readString.indexOf("P1" >=0) { delay(3000); digitalWrite(POWER, HIGH); BTSerial.println("power on"; BTSerial.flush(); MONITOR(); } if(readString.indexOf("P0" >=0) { delay(3000); digitalWrite(POWER, LOW); BTSerial.println("power off"; BTSerial.flush(); MONITOR(); } if(readString.indexOf("RESET" >=0) { delay(100); BTSerial.println("RESET 3sec"; delay(3000); MONITOR(); asm volatile ("jmp 0"; } readString=""; } } //BT_END------------------------------------------ if (Serial.available()){ while (Serial.available()) { delay(3); char c = Serial.read(); readString += c; } if (readString.length() >0) { Serial.println(readString); if(readString.indexOf("P1" >=0) { delay(3000); digitalWrite(POWER, HIGH); Serial.println("power on"; Serial.flush(); MONITOR(); } if(readString.indexOf("P0" >=0) { delay(3000); digitalWrite(POWER, LOW); Serial.println("power off"; Serial.flush(); MONITOR(); } if(readString.indexOf("RESET" >=0) { delay(100); Serial.println("RESET 3sec"; MONITOR(); delay(3000); asm volatile ("jmp 0"; } readString=""; } } if (digitalRead(Enter_Button) == LOW) { THRESHOLD=1; onTime = millis(); } if((millis() - onTime > 3000 ) && THRESHOLD==1) { state=!state; digitalWrite(POWER, state); MONITOR(); delay(3000); THRESHOLD=0; if (digitalRead(POWER)==LOW) { delay(100); Serial.println("power off"; } if (digitalRead(POWER)==HIGH) { delay(100); Serial.println("power on"; } } } void MONITOR() { digitalWrite(MONITOR_LED, HIGH); delay(100); digitalWrite(MONITOR_LED, LOW); delay(100); digitalWrite(MONITOR_LED, HIGH); delay(100); digitalWrite(MONITOR_LED, LOW); delay(100); //MONITOR(); } [/code]

Előzmény: frob, 2018-01-15 10:31:51 [884]


cree2 | 1923    2018-01-15 11:17:37 [887]

csak konvertálni akarsz string to byte? Szerintem kodba ird le ide amit akarsz! de ahogy irod van más probléma is tulcsordursz byte értékel?

Előzmény: frob, 2018-01-15 10:37:49 [885]

Pali79 | 463    2018-01-15 10:56:22 [886]

Nem nagyon vágom az arduinot, de az biztos (rendszertől függetlenül) hogy az eeprom írhatósága véges és nem is olyan sok mega2560 esetében 100.000 tehát csak akkor használd ha tényleg szükség van rá.

Előzmény: frob, 2018-01-15 10:31:51 [884]


frob | 1150    2018-01-15 10:37:49 [885]

Még valami ha string.toint funkciót használom ésnem intbe hanem byte -ba rakom az eredményt? természetesen szintén nem éri el a 255 értéket akkor működhet? kösz!


frob | 1150    2018-01-15 10:31:51 [884]

sziasztok okozhat e gondot a int változót eeprom.write paranccsal írom ki? viszont sosem jut el 255 ig egy érték sem alapvetően lehetne éppen byte is... de nem az előre is kösz!


csatlos.laszlo | 100    2018-01-14 18:28:13 [883]

Fórumtársak! Tudna valaki segiteni! Arduino programtárhely, esetleg ahol hex f. is vannak.


Pali79 | 463    2018-01-13 23:28:50 [882]

Túl vagyok az első teszteken és találtam hibát is a dologban. A gyorsulási értékeket nem lehet normálisan állítani. pl. az első érték a menüben 10. Amint belépek a menüben már 100-ra változik és csak növelni lehet, azt is százasával.


szf | 1637    2018-01-13 22:28:26 [881]

Köszi!Figyelmetlen voltam!

Előzmény: Pali79, 2018-01-13 22:26:58 [879]


szf | 1637    2018-01-13 22:27:49 [880]

Köszönöm !!!


Pali79 | 463    2018-01-13 22:26:58 [879]

Ott a link a videó alatt. Én későn vettem észre, hogy ott írja, hogy Xloaderrel kell feltölteni rá... Én nem vagyok képben az arduino dolgokkal, úgyhogy ezzel szívtam nem keveset mire rájöttem.

Előzmény: szf, 2018-01-13 22:06:01 [876]


Devecz Miklós | 1966    2018-01-13 22:09:06 [878]

Innen

Előzmény: szf, 2018-01-13 22:06:01 [876]


morvfer7 | 740    2018-01-13 22:08:44 [877]

Innen: Link..

Előzmény: szf, 2018-01-13 22:06:01 [876]


szf | 1637    2018-01-13 22:06:01 [876]

honnan tudom letölteni? Valakiii

Előzmény: Pali79, 2018-01-13 13:27:18 [873]


Pali79 | 463    2018-01-13 15:58:39 [875]

Nyilván. Én használtam a Marlyn-t is egyszerűbb fúrási feladatokra csak ügyeskedni kellett a G kóddal a 3D nyomtatóra kihegyezettség miatt. Ezzel lehet két PWM-mel szabályozott kimenet működtetni, bele vannak építve a megszokott G és M kódok, úgyhogy szerintem okos kis megoldás. Tegnap este töltöttem rá a mega-ra, nézegettem, tesztelgettem. Egyetlen dolgot hiányoltam, mégpedig a forrásfájlt, mert így nem lehet beállítani semmit előre mint a Marlyn-nál, hanem menüből kell a szükséges paramétereket módosítani és elmenteni.

Előzmény: RF, 2018-01-13 15:23:02 [874]


RF | 107    2018-01-13 15:23:02 [874]

A menüből ítélve ez egy picit módosított Marlin firmware ami rajta van.

Előzmény: Pali79, 2018-01-13 13:27:18 [873]


Pali79 | 463    2018-01-13 13:27:18 [873]

Nem tudom ismeri-e valaki ezt a megoldást. Teljes stand alone megoldás 3 tengelyes maróhoz Mega+RAMPS 1.4 grafikus kijelzővel. [yt]jlOyqca9AqM[/yt]


frob | 1150    2018-01-10 07:57:59 [872]

Köszi!

Előzmény: morvfer7, 2018-01-09 16:13:19 [869]

cree2 | 1923    2018-01-09 17:07:50 [871]

RGB-matrix-Panel

Előzmény: cree2, 2018-01-09 16:49:18 [870]


cree2 | 1923    2018-01-09 16:49:18 [870]

ha még látványosabb kijelzést szeretnél van arduinos projekt is ilyen szinpadi tv szekcios led modulokra lehetöség PXX jelzik a pixel távolságot a gyártói megjelölés fényereje brutális.... Rgb P4

Előzmény: morvfer7, 2018-01-09 16:13:19 [869]


morvfer7 | 740    2018-01-09 16:13:19 [869]

Nem volt neki külön oldala, a youtube oldalán nézegettem és az egyik videó alatt volt egy letöltő link, sajnos már nem tudom melyik volt pontosan ez a videó. De azt hiszem ennek a lecsupaszított változata lehet: [yt]2I_us9NhIvM[/yt]

Előzmény: frob, 2018-01-08 19:40:50 [868]


frob | 1150    2018-01-08 19:40:50 [868]

Én is kedvet kaptam tőled hozzá az ESP8266WiFi.h -t honnan szedted le? esetleg az eredeti projekt linkjét meg tudod adni? Előre is köszi! R.

Előzmény: morvfer7, 2018-01-07 13:59:26 [867]


morvfer7 | 740    2018-01-07 13:59:26 [867]

Kedvet kaptam a mátrixos órához, tegnap összedobtam egyet. A neten találtam, semmit nem változtattam a programon, de nagyon jól működik. Itt csináltam hozzá egy leírást, ha valaki esetleg megépítené: MAX7219 matrix clock [yt]aYmHvkphDcg[/yt]


Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 4 / 22 Ugrás ide:
|◄ Első  ◄ Előző  1 2 3 4  5   6   7   8     Következő ►  Utolsó ►|