HobbyCNC fórum
  v0.9.3.9

Fórum betekintő Fórum címe: http://forum.hobbycnc.hu



Arduino




Időrend:
Oldal 2 / 22 Ugrás ide:
|◄ Első  ◄ Előző  1 2  3   4   5   6     Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

elektron | 13901    2018-03-30 20:36:06 [1014]

Vagy Arduino Pro Micro vagy mi a neve is én olyannal csináltam USB HID cuccot, Leonardonak megismeri azt is.

Előzmény: cree2, 2018-03-30 19:45:03 [1011]


juhasz | 137    2018-03-30 20:35:28 [1013]

Az nem lehet, hogy a java-t a pc-n kell futtatni?

Előzmény: vadember, 2018-03-30 20:23:33 [1012]


vadember | 866    2018-03-30 20:23:33 [1012]

Az a program amit ajánlottál mire való? Van UNO, NANO. A linkelt helyeken is látszik , hogy működnek.Biztos, hogy nem kell a Leonardo.

Előzmény: cree2, 2018-03-30 19:45:03 [1011]


cree2 | 1921    2018-03-30 19:45:03 [1011]

Ami a fö problémád gondolatom szerint uno,nano,mini probálod megoldani? sajnos ezekben az alap bootloader nem támogat usb-hub emuláciot ami a projekted alapja ezért kell egy Arduino-Leonardo beszerezned hozzá ö támogat usb hub emuláciot (keyboard.h)...

Előzmény: vadember, 2018-03-30 16:46:07 [1008]


cree2 | 1921    2018-03-30 19:20:34 [1010]

https://processing.org/download/

Előzmény: vadember, 2018-03-30 16:46:07 [1008]

cree2 | 1921    2018-03-30 19:19:00 [1009]

Szerintem ezt keresed processing

Előzmény: vadember, 2018-03-30 16:46:07 [1008]


vadember | 866    2018-03-30 16:46:07 [1008]

Ilyen érintőpadot akarok csinálni.touch A forráskód pedig itt van:Github A CapactiveSensor library-t már feltelepítettem, mert valahol azt írták hogy szükség van rá. Van itt egy másik is de az itt linkelt program leáll fordítási hibával.touch2

Előzmény: elektron, 2018-03-30 15:58:56 [1007]


elektron | 13901    2018-03-30 15:58:56 [1007]

Ezt hogy érted ? Kicsit jobban írd körül mit szeretnél a java kódot azt nemigen eszi meg, a c-t azt biztos feltéve hogy rá van megírva a dolog.

Előzmény: vadember, 2018-03-30 15:04:08 [1006]


vadember | 866    2018-03-30 15:04:08 [1006]

A java és a c kiterjesztésű fájlokat hogyan kell megetetni a UNO-val?


cree2 | 1921    2018-03-27 21:28:47 [1005]

értem!

Előzmény: Jozs, 2018-03-27 21:15:35 [1004]


Jozs | 390    2018-03-27 21:15:35 [1004]

Nem, minden egyes karakternél. A protokollnál lehet/kell megadni, mennyi legyen az adatbitek száma, a paritásbit páros vagy páratlanra egészítse ki ( even/odd ) és hogy hány stop bit legyen. Pl. 7E1 azt jelenti, hogy 7 adatbit, páros paritás, 1 db stop bit. De start bit mindig van. És minden egyes karakternél.

Előzmény: cree2, 2018-03-27 21:06:06 [1003]


cree2 | 1921    2018-03-27 21:06:06 [1003]

csak csomagnál start1...adat8..stop1 ha joltudom?

Előzmény: Jozs, 2018-03-27 21:01:13 [1001]


cree2 | 1921    2018-03-27 21:03:48 [1002]

mért fontos ez van egy eszköz (ardu projekt) amit terminálrol progtamozható linux win android ákár csak egy terminál kell hozzá...

Előzmény: cree2, 2018-03-27 21:01:00 [1000]


Jozs | 390    2018-03-27 21:01:13 [1001]

A start bit nem a port nyitását jelzi, hanem egy byte ill. karakter érkezésének a kezdetét.

Előzmény: cree2, 2018-03-27 20:56:09 [998]


cree2 | 1921    2018-03-27 21:01:00 [1000]

nem tudok ilyenröl de csak egy ötket volt de jolene az ardu küldene ilyenkor a Serial.available felé ha nyitva a port...

Előzmény: elektron, 2018-03-27 20:49:31 [997]

Jozs | 390    2018-03-27 20:59:28 [999]

Bocs hogy belekotyogok, de biztos vagy benne, hogy a soros portnak van "nyitott" állapota ? Van két madzag, és ha a végükön a protokollok egyeznek, akkor az egyiken jön az adat ha jön, a másikon pedig megy ha megy. A Serial.Available jelzi ha jött valami.

Előzmény: cree2, 2018-03-27 20:45:52 [996]


cree2 | 1921    2018-03-27 20:56:09 [998]

Sorosport státusz ellenörzés mit is értek serial.begin ha nyitom ott valami történik pl start bit vagy más jelenség lehetne figyelni e csak egy pl gondolat vagy port nyitási idöt? Sorosport státusz: open port>>>led_on close port>>>led_off

Előzmény: elektron, 2018-03-27 20:34:53 [995]


elektron | 13901    2018-03-27 20:49:31 [997]

A terminálban nem lehet beállítani, hogy ne enterre menjen a karakter, hanem rögtön ?

Előzmény: cree2, 2018-03-27 20:45:52 [996]


cree2 | 1921    2018-03-27 20:45:52 [996]

Sorosport státusz ellenörzés szeretnék csinálni de az istené nem jön össze ifSerial erre lene álitolag de gyakorlatba semmi nem hozz eredményt! Aztán gondoltam mást ha benyitom a sorost akor küldene egy karaktert egy serial.write de a Serial.available nem veszi észre amit serial.write elküldöt csak ha én manuálisan beirom terminálba és enter nyomok(ez nem jó automatizálni kell) az elküldöt karaktert figyelem serial.find feltételesel..

Előzmény: elektron, 2018-03-27 20:34:53 [995]


elektron | 13901    2018-03-27 20:34:53 [995]

Egyáltalán mit akarsz csináltatni a programmal ? Mi lenne a feladata ?

Előzmény: cree2, 2018-03-27 11:06:44 [993]


zoller | 7    2018-03-27 20:23:36 [994]

Szerintem próbáld ki, hogy a LED_BUILTIN értékét definiálod, vagy csak beírsz helyette szimplán 13-at. Olvastam valahol, hogy nem működik az a konstans valamiért....

Előzmény: cree2, 2018-03-27 10:57:26 [992]


cree2 | 1921    2018-03-27 11:06:44 [993]

Serial.available is jó lene de ez mért nem veszi észre amit beirok Serial.write ("ok" modal csak akor veszi ha terminálba "ok" és entert nyomok!? Serial.find probálnám de csak amit beirok termial/entez azt keresi meg Serial.write karakteres beirásra nem reagál..

Előzmény: GG, 2018-03-27 10:30:43 [991]


cree2 | 1921    2018-03-27 10:57:26 [992]

Ezt pobálgatom hadweres serialon de nem reagál.. [code] int port=0; void setup() { pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT); port=1; Serial.begin(9600); } void loop(){ if (!Serial) { port=0; } if (port==0) { digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level) delay(1000); // wait for a second digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW delay(1000); } } [/code]

Előzmény: GG, 2018-03-27 10:30:43 [991]


GG | 91    2018-03-27 10:30:43 [991]

Lehet hogy ezt keresed? [code] if (Serial) { // led aktiv } else { // led passziv } [/code] azon belul nezheted meg a [code] if (Serial.available ()) // erkezett adat [/code] fuggvenyt is.

Előzmény: cree2, 2018-03-27 09:41:01 [990]


cree2 | 1921    2018-03-27 09:41:01 [990]

senki?


cree2 | 1921    2018-03-26 18:23:34 [989]

vadember nem neked szolt...

Előzmény: cree2, 2018-03-26 18:22:37 [988]


cree2 | 1921    2018-03-26 18:22:37 [988]

Valaki tudja milyen modszerel lehetne figyelni hadveres uart port státusz(arduino) alat ? Amit szeretnék ha port nyitás megtörtént egy led aktiv ha uart bezárodik led inaktiv... Nem igazán találok megoldást!

Előzmény: vadember, 2018-03-25 19:18:14 [987]


vadember | 866    2018-03-25 19:18:14 [987]

Igazad van. Köszönöm!

Előzmény: dezsoe, 2018-03-25 18:04:10 [986]


dezsoe | 1003    2018-03-25 18:04:10 [986]

Rögtön az elején: #define NUM... helyett MUN... van, ha jól látom.

Előzmény: vadember, 2018-03-25 18:00:36 [985]


vadember | 866    2018-03-25 18:00:36 [985]

A fiam próbálkozik az Arduinoval. Ezt a programot szerette volna elindítani de hibajelzéssel megáll. A kép jobb oldalán van az eredeti kód. Nem bírok felfedezni különbséget a begépelt és az eredeti között, mégis megáll. Egy RGB ledszalag fényét kellene színváltás közben halványítíni-fényesíteni.   

elektron | 13901    2018-03-17 17:02:18 [984]

Kösz, akkor inkább adok neki kívülről tápot. Meg az USB-n is vagy 4.5V körül van és az nem sokat tud adni amúgy se, vagy 0.25A-t eleve ha jól emlékszem.

Előzmény: Thowra, 2018-03-17 17:00:49 [983]


Thowra | 127    2018-03-17 17:00:49 [983]

Amikor próbálgattam folyton bontotta az usb kapcsolatot ha megmozdult a motor. Külső tápról járatva (5V) nem volt gond. Kínai gagyi motorok és egy fém kerekes "márkásabb" is volt köztük.

Előzmény: elektron, 2018-03-17 16:56:43 [982]


elektron | 13901    2018-03-17 16:56:43 [982]

Egy Arduino-ba egy RC szervót 5V-ja annak elbír vajon ? USB-ről működtetve, van itt egy kis szervó ki akarnám próbálni.


zozo | 3342    2018-03-07 12:19:12 [981]

Közben előkerült az elkóborolt engedélyező jel is Köszi mindenkinek.   


zozo | 3342    2018-03-07 11:47:00 [980]

köszi

Előzmény: morvfer7, 2018-03-07 11:12:47 [979]


morvfer7 | 740    2018-03-07 11:12:47 [979]

Bal felső sarok.   

Előzmény: zozo, 2018-03-06 23:36:33 [976]


zozo | 3342    2018-03-07 09:26:35 [978]

Köszi, de ilyen Atmega Pin mapping-et én is találtam, de ez nem az a ló, mint amire én gondoltam

Előzmény: cree2, 2018-03-07 07:27:08 [977]


cree2 | 1921    2018-03-07 07:27:08 [977]

mega2560 pin

Előzmény: zozo, 2018-03-06 23:36:33 [976]


zozo | 3342    2018-03-06 23:36:33 [976]

Köszi szépen, jól sejtettem, akkor mint látni A0 54 A1 55 A2 56 és így tovább. Ezt a táblázatot honnan mentetted? Én béna voltam, nem találtam

Előzmény: morvfer7, 2018-03-06 23:12:44 [975]


morvfer7 | 740    2018-03-06 23:12:44 [975]

Y enable = a2 z enable = a8   

Előzmény: zozo, 2018-03-06 22:41:08 [974]


zozo | 3342    2018-03-06 22:41:08 [974]

Kis segítség kellene, kutya vagyok az arduhoz, de szeretnék hibát keresni, elveszett enable jel miatt. Arduino Mega 2560-ba feltöltve a Marlin fw. Pins.h fájlban azt írja, hogy a ramps 1.3-hoz a pinouts a következő: y enable 56 z enable 62 Az arduino boardon ugye csak 53-ig vannak feliratozva a PIN számozások, a pins fájlban pedig a keresettek mind 53 felett vannak. Hova teszi az 53 feletti PIN-eket? Az analóg kimenetekre? Persze a ramps alapján vissza tudnám fejteni, de csak van erre valami okosság. Köszi az okítást


pistikeid | 118    2018-03-06 20:34:12 [973]

Szia Köszönöm de már kezdek rájönni. Üdv

Előzmény: kyrk.5, 2018-03-06 14:20:51 [972]


kyrk.5 | 62    2018-03-06 14:20:51 [972]

Mi a probléma forrása? Mire kell? CNC gephez vagy mashoz? GRBL nem jo helyette?

Előzmény: pistikeid, 2018-03-01 07:21:12 [971]


pistikeid | 118    2018-03-01 07:21:12 [971]

Sziasztok Arduino Accelstepper -ben tud valaki segiteni? Üdv


cree2 | 1921    2018-02-27 19:49:52 [970]

Te kecsoi vagy izsákiut 2 (max-butor) van hasonlo panel ahogy látam de azok ilyen p10...p16 paneelek min! lehet akor nincs is szükség p2.5?

Előzmény: frob, 2018-02-27 19:43:29 [969]

frob | 1150    2018-02-27 19:43:29 [969]

pont ilyen helyre kellene messzinézős nagyfényerő optimalizálni is tudnánk a rajta megjelenőt, így a 3kW se biztos hogy kellene mindig, hogy rendelkezésre álljon

Előzmény: cree2, 2018-02-27 19:40:17 [968]


cree2 | 1921    2018-02-27 19:40:17 [968]

De nézd meg mire is használják legföképen "reklám" az meg pénz hoz aki reklámoztat igy a hadwer idövel megtérül (panel tv) ez othon nézicskélni/üzemeltetni nem gazdaságos szerintem (ara projektor ha nagy kép az igény) mert hát ezeket távolság kell nézni is (fényerö) miat iszonyat nagy (napsütésbe is jok láthatóak)...

Előzmény: frob, 2018-02-27 19:29:25 [967]


frob | 1150    2018-02-27 19:29:25 [967]

biztos nem hülyeségből kerülnek ennyibe! lehet nem most lesz ez megvalósítva de azért köszi a linkeket!!

Előzmény: cree2, 2018-02-27 19:16:17 [965]


cree2 | 1921    2018-02-27 19:23:04 [966]

p2.5 64x64 ez 160x160mm 20W ez is a kb 2x2m tévébe 144 modul kell 144x20W= 2880W...

Előzmény: frob, 2018-02-27 19:09:17 [964]


cree2 | 1921    2018-02-27 19:16:17 [965]

Bár én ilyen mélyen nem mélyetem bele video megjelenitéséig de video prosszecor néven futnak az ilyen cucok gyártó van pár akik korekt nagytudásu vezérlöket gyárt sok szoftveres támogatásal win/androidig is de legföbb alap az ilyen cucokra az network megoldás inkább mindenféleképen számitogép alap olcsobb szerintem megoldásként! video procik

Előzmény: frob, 2018-02-27 19:08:42 [963]


Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 2 / 22 Ugrás ide:
|◄ Első  ◄ Előző  1 2  3   4   5   6     Következő ►  Utolsó ►|