HobbyCNC fórum
  v0.9.2.2

Fórum betekintő Fórum címe: http://forum.hobbycnc.hu



UCCNC vezérlő program

xxxxxxxx


Időrend:
Oldal 4 / 94 Ugrás ide:
|◄ Első  ◄ Előző  1 2 3 4  5   6   7   8     Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

svejk | 24824    2017-10-31 22:54:31 [4515]

Ráér... Gyári Euchner-es és természetesen MÉH telepes a cucc, majd megolvasom a kapcsolók típusát. Ügyes darabok de félő horror ára lehet ha egyáltalán beszerezhető.

Előzmény: dezsoe, 2017-10-31 22:34:41 [4514]


dezsoe | 617    2017-10-31 22:34:41 [4514]

Noaszongya. Ebből igazából csak a két Yaxley az érdekes. A gombokat, gondolom, megoldottad input triggerrel. A két tekertyű programját kell csak megoldani. (Beállítom a sorba, talán holnap még nem lesz késő, mert mára már nem fér be. ) (Ha nem az a klasszikus böszme Yaxley-d van, hanem kis helyen is elférő, akkor esetleg privátban küldhetnél egy képet róla, meg azt, hogy hol lehet beszerezni. )

Előzmény: svejk, 2017-10-31 21:38:24 [4513]


svejk | 24824    2017-10-31 21:38:24 [4513]

No nézzük: Van 8 db tengelymozgató JOG +/- gombom. Van 2 db Yaxley-m Az egyik 5 állású Yaxley, 0, X, Y, Z, A állással. 0 állásban engedélyezi a 8 db JOG gombokat és átkapcsol Continous üzemre. A többi állásban kiválasztja a tengelyeket és átkapcsol MPG Multi állásba. A másik Yaxley 3 állású és kiválasztja a 0,001, 0,01 és 0,1 léptetést az MPG-nek. A többi üzemmódot én nem szoktam használni. (Van még egy poti rajta amihez a JRO és FRO van rendelve de az itt most nem érdekes.)

Előzmény: dezsoe, 2017-10-31 20:58:01 [4511]


svejk | 24824    2017-10-31 21:28:26 [4512]

Van ilyen géped? (Emlékszem alsó tagozatban a számtan könyvben voltak un. "gépek" , beadtunk számokat és az eredmény alapján ki kellett találni "mit csinál a gép?"

Előzmény: dezsoe, 2017-10-31 20:58:01 [4511]


dezsoe | 617    2017-10-31 20:58:01 [4511]

Azóta bekerült a rendszerbe a macroloop technika. Írd meg, hogy melyik bemenetnek mit kell kiválasztani, kapsz cserébe egy makrót.

Előzmény: svejk, 2017-10-31 20:13:28 [4510]

svejk | 24824    2017-10-31 20:13:28 [4510]

Sajnos nagyon feledékeny vagyok Részemről többször visszatérő probléma a saját vezetékes "távvezérlő". A távvezérlőn az iparban megszokott yaxley kapcsolók a tengelykiválasztó és az MPG lépéskiválasztó helyén. Anno a mach3-ban úgy oldattam meg a kérdést, hogy a kapcsolók közös pontja nem a GND-re ment hanem a Charge Pump kimenetére, így ciklikusan mindig beolvasta statikus kapcsolók állását. Így induláskor is beállt a kapcsolók állása szerint a működés. Pár diódával az automatikus Continous és MPG multi átkapcsolás is megvalósítható. Kipróbáltam az UCCNC-vel is látszólag működik a dolog, de hátha van elegánsabb megoldás. Mintha egyszer már megoldódott volna makrókkal is de elfelejtettem.


CNCdrive | 129    2017-10-31 09:57:04 [4509]

Windows 10-nél van ez a probléma Intel HD4000 és némely HD5000 szériás videókártyánál. A probléma oka egy viszonylag új bug (idén Március óta létezik) a Windows-ban, ami az említett integrált videókártyáknál okoz problémát, konkrétan az OpenGL grafikus gyorsítás bizonyos függvényi használhatatlanul belassulnak. A bug az 1.2037-es UCCNC verzió kiadása után jelent meg. Szóval amikor az 1.2037-es UCCNC ki lett adva akkor ez a Windows bug még nem is létezett, ezért gyógymód sem volt rá az UCCNC-ben. A problémát a bug megjelenése után orvosoltuk az 1.2038-as UCCNC-ben, szóval ez és ez utáni verziókban már benne van egy olyan kód ami orvosolja ezt a Windows 10 bug-ot.

Előzmény: adamant, 2017-10-30 08:31:50 [4496]


dezsoe | 617    2017-10-31 09:44:52 [4508]

Mire visszaértem, meg is oldottátok.

Előzmény: vadnyuszi, 2017-10-31 09:34:42 [4507]


vadnyuszi | 54    2017-10-31 09:34:42 [4507]

Közben kis is derült , hogy én vagyok a béna az Forgató tengely softlimitje zavart be. Most ismerkedek az Uccnc vel remek szoftver és hardver nagyon megéri az árát. köszönöm mindenkinek a segítséget.

Előzmény: vadnyuszi, 2017-10-31 09:18:05 [4506]


vadnyuszi | 54    2017-10-31 09:18:05 [4506]

Hát lehet én nézzek valamit el csak nem tudom mit. Termesztésen gépi koordináta rendszerbe értelmezem a softlimitet és a munkadarab koordináta a gépin belül van.

Előzmény: CNCdrive, 2017-10-31 09:10:04 [4504]


CNCdrive | 129    2017-10-31 09:12:43 [4505]

A precheck a g-kódot nézi végig, hogy vajon ki fog-e menni a munka folyamán a softlimits határról és ha úgy értékeli, hogy igen, akkor nem engedi futtatni a g-kód fájlt. Az enable softlimits pedig valós időben figyeli, hogy elérted-e a softlimits határokat és ha igen akkor megállítja a mozgást.

Előzmény: svejk, 2017-10-31 08:48:20 [4503]


CNCdrive | 129    2017-10-31 09:10:04 [4504]

Azt ugye figyelembe vetted, hogy a softlimits a gépi koordináta rendszerhez van mérve? A softlimits-nek csak így van értelme, hiszen annak bármilyen értékű eltolás esetén is a gép asztalának koordinátáiban kell lennie értelmezve és nem pedig az eltolt koordináta rendszerben, mivel annak a pozíciója változhat a gépasztalon, ha az eltolást változtatod. Szóval ha a G54-G59 koordinátarendszerek bármelyikéhez nézed, hogy a munkatartományon belül vagy-e az megtéveszthet, ha eltolás van beállítva, hiszen az eltolt koordinátarendszer koordinátája lehet belül van a softlimit tartományon, de a koordinátarendszer annyira el van tolva, hogy a gépi koordináta rendszerben mérve az már kívül esik a beállított softlimits tartományon. Javaslom, hogy válts át gépi koordinátákra a "Machine coords" gombbal és ellenőrizd hogy mi a gépi koordinátád amikor a softlimits hibát kapod.

Előzmény: vadnyuszi, 2017-10-31 08:36:54 [4502]


svejk | 24824    2017-10-31 08:48:20 [4503]

Őööö.. hogy is van ez? Amelyik verzióban nem volt prechek ott is ellenőrizte a munkaterületet és sikított a cycle start lenyomásakor.

Előzmény: dezsoe, 2017-10-31 07:41:18 [4501]


vadnyuszi | 54    2017-10-31 08:36:54 [4502]

Igen ezt értem , hogy a precheck már kódot ellenőrzi. ami nekem nem érthető hogy biztos a mozgástartományon belül vagyok a és hibát jelez ha engedélyezem a softlimitet míg a precheck simán jónak találja. És a hibát csak akkor jelzi ha kódot töltök be kód nélkül mozgatva helysen működik a limit. Talán a kódban van valami bibi?! A munka bőven el kellene férnie a munkaterületen sőt már limit nélkül le is futott. Csatolom kódot ha megkérlek megtudnád ezt nekem nézni? beállíott munka terület 600x400x200 UCCNC 1.2046 verziót használom

Előzmény: dezsoe, 2017-10-31 07:41:18 [4501]


dezsoe | 617    2017-10-31 07:41:18 [4501]

Na, így már értem. Akkor menjünk visszafelé: a kettő között az a különbség, hogy az engedélyezett SoftLimit meggátolja, hogy a határon túl mozogj, míg a precheck egy kód futtatása előtt előre jelzi, hogy túl leszel a határokon. Gyanús, hogy az első képen ott a SoftLimit hibajelzés a beállításokkal a háta mögött, tehát már akkor a határon kívül állt a géped, amikor engedélyezted a SoftLimit-et, ezért adott azonnal hibát.

Előzmény: vadnyuszi, 2017-10-31 07:10:20 [4500]

vadnyuszi | 54    2017-10-31 07:10:20 [4500]

Bocsánat, nem fogalmaztam egyértelműen. ha be van jelölve a enable softlimit az alábbi hiba üzenetet kapom (kép)azt írja limit értékre futott. ha csak a softlimits file precheck van bejelölve akkor helyesen működik jól kezeli a hátárokat. Igazából nem is nagyon értem h miért van két lehetőség a softlimit ellenőrzésére.     

Előzmény: dezsoe, 2017-10-30 21:42:35 [4499]


dezsoe | 617    2017-10-30 21:42:35 [4499]

Legalább ötödször olvasom el, amit írsz, de nem értem. Kicsit menj bele a részletekbe. Ja, és melyik verziót használod?

Előzmény: vadnyuszi, 2017-10-30 21:06:58 [4498]


vadnyuszi | 54    2017-10-30 21:06:58 [4498]

Sziasztok! Tapasztaltam egy olyat a softlimitnél, hogy ha kipipálom mindkét "enable softlimits és softlimits file precheck" beállítást akkor mindig hiba jelzést ad ha csak a percheck van pipálva akkor minden ok. Valamit nem jól csinálok vagy más hiba?


dezsoe | 617    2017-10-30 08:42:33 [4497]

Ha Windows 10-et használsz, akkor ez egy ismert hiba, az 1.2038-ban lett javítva, ezért megy rendesen az újabb verzióval.

Előzmény: adamant, 2017-10-30 08:31:50 [4496]


adamant | 734    2017-10-30 08:31:50 [4496]

Tiszteletem! Tapasztaltam egy olat hogy a 1.2037 verziónál, hogy ha betöltök egy gcodot akkor a UCCNC teljesen meg fagy és olyan 400-500MB ramot megeszik. A gép teljesen jól mar közben csak az UCNC "akadozik" . feltettem a 1.2046 verziót és annál nincs ilyen probléma. Modjuk a 1.2037 nél se volt eleinte ilyen problémám mert ezt a kodot már megcsinálta kb 10 szer. valakinek volt már hasonló problémárja? Üdv Adamant


dezsoe | 617    2017-10-30 07:06:44 [4495]

Szia! Egyszer már leírtam: 'UCCNC vezérlő program' topik, 3928. hozzászólás Ha valami kimaradt, akkor kérdezz!

Előzmény: adamkovacs, 2017-10-30 06:12:35 [4494]


adamkovacs | 13    2017-10-30 06:12:35 [4494]

Sziasztok! Sry, ha hülye kérdés csak nincs kedvem megint lesz**ni. A Profiles mappát kell mentenem, majd megy az újabb verz. és visszamásolom a mappát az újonan telepitettbe?! Köszöntem


exup | 330    2017-10-26 15:39:28 [4493]

Köszönjük.

Előzmény: dezsoe, 2017-10-26 15:16:28 [4492]


dezsoe | 617    2017-10-26 15:16:28 [4492]

Sziasztok! Megjelent az UCCNC 1.2046-es tesztverziója. Innen tölthető le. Javítások és változások: - Jog iránya nem változott, ha nagyon gyors irányváltás történt az ellentétes irányú jog funkció hívásával. Javítva - Jog iránya akkor is beragadt az eredeti irányba, ha ugyanazon a tengelyen a két ellentétes irány gombjai egyszerre lettek megnyomva. Ezután a mozgás megáll, ha a két irányt egyszerre nyomjuk. - Ritka körülmények között egy általános hiba volt a lézer PWM kezelésével, ami mindegyik mozgásvezérlőt érintette. Javítva - Autoleveler plugin frissítése (Köszönet Cahit Ates-nek)


dezsoe | 617    2017-10-23 18:16:25 [4491]

Igen, mindegyik hálózatos tudja. Akár fix, akár dinamikus IP-vel. Mindegy, hogy közvetlenül dugod össze, vagy hálózati eszközön keresztül, de végig vezetékes legyen, mert a wifi az gyöngécske hozzá.

Előzmény: szokes, 2017-10-23 17:34:04 [4486]


szokes | 1600    2017-10-23 17:52:09 [4490]

Köszi. akkor nekifekszem átnézem, hogy amikre szükségem van, megoldja-e

Előzmény: nyiszi, 2017-10-23 17:47:27 [4489]


nyiszi | 1207    2017-10-23 17:47:27 [4489]

Szerintem tudja azt is. UC400ETH

Előzmény: szokes, 2017-10-23 17:41:31 [4488]


szokes | 1600    2017-10-23 17:41:31 [4488]

Csak átfutottom a leírását, de ptt mintha crossover kötné géppel az ethernetet. Nekem az kell, hogy mind a két eszköz egy switchen lógjon, mert a gép még más ethernet alapú vezérlőket is kell tudni elérjen.

Előzmény: nyiszi, 2017-10-23 17:39:32 [4487]


nyiszi | 1207    2017-10-23 17:39:32 [4487]

UC400ETH ethernet mozgásvezérlő Szerintem ezt keresed.

Előzmény: szokes, 2017-10-23 17:34:04 [4486]


szokes | 1600    2017-10-23 17:34:04 [4486]

UCNC vezérlőknél van lehetőség közvetlenül ethernet switchre kötni és ott lógjon saját IP-vel és nem direktbe a PC-re drótozni?

izbeki | 452    2017-10-23 12:42:56 [4485]

Amikor letöltöttem, ez a verzió volt a legfrissebb. Majd frissítek. Jól értelmezted, csak annyit szerettem volna, hogy az S act mezőbe átkerüljön S set értéke és ha túlhajtom, a módosított értéket írja ki.

Előzmény: dezsoe, 2017-10-23 11:12:23 [4482]


svejk | 24824    2017-10-23 11:15:19 [4484]

Azonnal követeljük a levételét!

Előzmény: dezsoe, 2017-10-23 11:08:31 [4481]


svejk | 24824    2017-10-23 11:12:45 [4483]

Ez igaz! De ezekből az apróságokból még a magamfajta, programnyelvekhez nem konyító is sejteni véli a működést, netalán még össze is tud ütni/ollózni magának valót. Nekem így fordítva mindig könnyebb volt tanulni és nem az unalmas "hello word" meg ledvillagtatással kezdeni.

Előzmény: dezsoe, 2017-10-23 11:06:41 [4480]


dezsoe | 617    2017-10-23 11:12:23 [4482]

Mitől spéci a 2029-es verzió? Nem Te vagy az első, aki ehhez az antik darabhoz ragaszkodik. Egyébként jól értelmeztem a varázslást?

Előzmény: izbeki, 2017-10-23 11:04:02 [4479]


dezsoe | 617    2017-10-23 11:08:31 [4481]

Jó bizony! (Csak a kód felirat van útban, az nem kéne oda.)

Előzmény: svejk, 2017-10-23 10:53:04 [4478]


dezsoe | 617    2017-10-23 11:06:41 [4480]

Ha egyszer lesz némi szabadidőm, akkor összeszedem az apróságokat, de nem olyan egyszerű, mert nagy részük egy összetett környezetben működik. Ez most egy egyszerű kis csipetke volt, de időnként alig győzöm lefaragni a nem odavalókat egy-egy kódrészletről.

Előzmény: svejk, 2017-10-23 10:53:04 [4478]


izbeki | 452    2017-10-23 11:04:02 [4479]

1.2029 verziót használom.

Előzmény: dezsoe, 2017-10-23 10:51:58 [4477]


svejk | 24824    2017-10-23 10:53:04 [4478]

Óh, milyen jól áttekinthető, egyszerűen kezelhető ez a kódbeillesztési funkció! Nem is tudom hogy tudtunk élni eddig nélküle. Ezeket az általad írt "apróságokat" érdemes lenne rendszerezni, sőt az UCCNC telepítésekor a Dokumentation könyvtárban mint függelék szerepelhetne. Ez a mostani is vissza-visszatérő kérdés.

Előzmény: dezsoe, 2017-10-23 09:13:44 [4472]


dezsoe | 617    2017-10-23 10:51:58 [4477]

Kicsit menjünk bele a részletekbe. Elgondolkodtatott az "odavarázsolni" ige. A varázsolást úgy értelmezem, hogy nincs enkódered, de mégis szeretnéd ott látni a beállított értéket. Ha tényleg így van, akkor két lehetőség van: a) az 1.2037-es, legutolsó hivatalos verziót használod (vagy korábbit), illetve b) az 1.2037-nél újabb valamelyik teszt verziót (praktikusan a legfrissebbet). a) Az Sact mező azonosítóját át kell írni egy saját változóra, aminek az értékét egy macroloop-ban kell számoltatni Sset, SRO és M3/M4 LED alapján. b) Nagyjából ugyanaz, mint az a) pont, de már használhatod az Sovr mező értékét a számításhoz. (Képernyőn: overridden, 2451 a mező száma és a százalékkal módosított értéket tartalmazza.) Mindkét esetben érdemes az M3/M4 LED-et belevenni a képletbe, hogy itt is látszódjon, hogy be van-e kapcsolva a motor.

Előzmény: izbeki, 2017-10-23 09:27:42 [4473]


izbeki | 452    2017-10-23 10:41:58 [4476]

Be is állítottam, faxán működik. Mégegyszer köszi!

Előzmény: dezsoe, 2017-10-23 09:13:44 [4472]


izbeki | 452    2017-10-23 10:40:48 [4475]

Kár, jó lenne látni, nem kellene számolgatni.

Előzmény: dezsoe, 2017-10-23 09:43:54 [4474]


dezsoe | 617    2017-10-23 09:43:54 [4474]

Ott akkor látsz értéket, ha van a motoron enkóder és be is van állítva a programban.

Előzmény: izbeki, 2017-10-23 09:27:42 [4473]


izbeki | 452    2017-10-23 09:27:42 [4473]

Hálás köszönet! Már régen megvettem az UCCNC-t, de még csak most kezdtem el használni, a forgatóm cuccait már ezzel martam. Még egy kérdés: Az S act ablakba hogyan tudom odavarázsolni az S set százalékosan módosított értékét?

Előzmény: dezsoe, 2017-10-23 09:13:44 [4472]


dezsoe | 617    2017-10-23 09:13:44 [4472]

Alapból sehol. Viszont megteheted, hogy az M99998.txt-be beírod ezt: [code] AS3jog.Setfieldtext(exec.Readkey("JogSettings", "JogFeedRate", "10", 913); AS3jog.Validatefield(913); [/code] A M99999.txt-be pedig ezt: [code] exec.Writekey("JogSettings", "JogFeedRate", AS3jog.Getfield(913)); [/code] Így kilépéskor elmenti az aktuálisan beállított értéket, induláskor pedig visszatölti.

Előzmény: izbeki, 2017-10-23 09:02:41 [4471]


izbeki | 452    2017-10-23 09:02:41 [4471]

A jog alap 10 százalékát hol tudom átállítani, hogy induláskor mondjuk 30 százalék legyen? A beállításokban nem találom.

svejk | 24824    2017-10-20 16:14:27 [4470]

Az előbb néztem, 100-al lehet max. osztani a configban tehát jó lehet.

Előzmény: dezsoe, 2017-10-20 16:11:58 [4469]


dezsoe | 617    2017-10-20 16:11:58 [4469]

Működik, csak nagyon fürge lesz.

Előzmény: adamkovacs, 2017-10-20 14:36:03 [4468]


adamkovacs | 13    2017-10-20 14:36:03 [4468]

Sziasztok! Kérdöjel, Olvasom a pdf-et -300eth- , az lehetséges, hogy van nekem egy 2000 es felbontásu incrementalis encoderem- abbol tudnék csinálni jog tárcsát ? mármint kézi vezérlöt és ő lenne a bemenet? egy válaszo kapcsolo meg a tengelyeknek? Tehát kezelé mint bemenet? Csinált már valaki ilyet?


dezsoe | 617    2017-10-18 19:52:43 [4467]

Szia! Lényegében bármelyik. Maga az alkalmazás 32 bites, így elfut 32 és 64 bites gépen is. Az a lényeg, hogy a .Net Framework 2.0 fent legyen. (Ez a Vista-tól kezdve 3.5-öt jelent, ott már nincs 2-es.) XP-t, Vista-t rendes ember már nem használ, ugyebár... Ami még lényeges, hogy a videókártya tudja az OpenGL 1.3-at, vagy újabbat. Ennyi. (Én gyakorlatilag az összes Windows-on futtattam, nincs különbség.)

Előzmény: vadnyuszi, 2017-10-18 19:15:48 [4466]


vadnyuszi | 54    2017-10-18 19:15:48 [4466]

Sziasztok! Az UCCNC szoftvernek melyik a legmegfelelőbb operációs rendszer? Tudom , hogy szinte mindegyiken megy de talán van amelyik kicsit jobb a többinél.


Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 4 / 94 Ugrás ide:
|◄ Első  ◄ Előző  1 2 3 4  5   6   7   8     Következő ►  Utolsó ►|