HobbyCNC fórum
  v0.9.3.5

Fórum betekintő Fórum címe: http://forum.hobbycnc.hu



UCCNC vezérlő program

xxxxxxxx


Időrend:
Oldal 4 / 106 Ugrás ide:
|◄ Első  ◄ Előző  1 2 3 4  5   6   7   8     Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

Béni | 1923    2018-02-04 16:57:20 [5124]

Igazad lehet, mert a G92 érdekes működést produkált, így Larinak nem is tudtam vele használható példát küldeni a kérdésére.

Előzmény: Pabló, 2018-02-03 23:46:04 [5123]


Pabló | 1524    2018-02-03 23:46:04 [5123]

Én G52-vel szokom mindig a horony közeére eltolni pl.

Előzmény: Béni, 2018-02-02 06:42:55 [5102]


exup | 375    2018-02-03 08:06:09 [5122]

Hát akkor boldog névnapot a Balázsoknak


ANTAL GÁBOR | 3400    2018-02-03 07:49:59 [5121]

Balázs ! az esetemben tegyél légy szíves kivételt . Nem tudom hogy a javasolt kolléga mennyire beszél angolul. A vezérlő doksijában hibaüzenetekben találtam egy problémát Adott a piros és a zöld led amelyek villognak . Az én fordításomban egyszer egyidejűleg ( túlléptük a hibatároló max értékét ) másszor együtt ( ( túlléptük az áramot ) Veszek egy gyors fényképezőgépet és képet csinálok a ledekről . Az én értelmezésem szerint ugyanaz a kép fog elkészülni mindkét esetben . Nem lett eltévesztve a fordítás az első esetben ? A szimultán helyett nem a"felváltva" angol megfelelője kellett volna ? ( alternately)

Előzmény: CNCdrive, 2018-02-02 23:25:28 [5120]


CNCdrive | 178    2018-02-02 23:25:28 [5120]

Jelenleg nincsen Magyar leírása a DG4S kártyának, csak Angol leírás létezik. A vezérlő akkor van letiltott állapotban, ha az error vagy a reset láb a Main csatlakozón le van húzva földre. Ezek lehúzhatók a HDBB2-n keresztül is, vagy ha több vezérlő van csatlakoztatva és valamelyik fault állapotban van az is lehúzza az error lában és letiltja a többi vezérlőt ami a HDBB2-re van csatlakoztatva. Németh Csaba kollégám tud segíteni DG4S vezérlőket érintő konkrét kérdésekkel hétköznapokon 9-16h között elérhető szokott lenni, vagy e-mailben is lehet kérdezni, ill. személyesen is előzetes megbeszélés alapján görcsönyi telephelyünkön. Engem ne keressetek ilyen kérdésekkel telefonon, mert nem én nyújtom a termék támogatást, ez már jó ideje nem tartozik a munkakörömbe. Én csak szabadidőmben írogatok ide a fórumra, kedvtelésből, ahogy időm engedi próbálok segíteni amit tudok, de nem én vagyok a hivatalos szupport.

Előzmény: nagaoka, 2018-02-02 21:40:02 [5116]

nagaoka | 521    2018-02-02 22:03:22 [5119]

Lehet,hogy most én kerültem a Te helyedre? De ha már az egész "vezérkar" magyar (persze lehet,hogy csak én hiszem azt)akkor nem lehetne,hogy valaki lefordítaná a saját nyelvére.De lehet,hogy valami apró betűs rész tiltja számukra....

Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-02-02 21:53:51 [5118]


ANTAL GÁBOR | 3400    2018-02-02 21:53:51 [5118]

Ebben nem mernék állást foglalni . Pont ma próbáltam Klincsik Balázst hívni ( hátha kikerültem már a "persona non grata " kategóriából ) A kérdésem a simultaneously illetve a together értelmezése lett volna .... Az én olvasatomban az első az "egyidejűleg ", a második az "együtt" lett volna . De hogyan kell ezt értelmezni villogó ( piros / zöld ) ledek esetén ?. ( pont egy 35 amperes Dc szervó driver leírásból citáltam ) Ha valami egyidejűleg villog egy másik színű leddel akkor azok nem együtt villognak?? Lehet hogy a simultaneously helyett az alternately kellett volna ??? .

Előzmény: nagaoka, 2018-02-02 21:40:02 [5116]


nagaoka | 521    2018-02-02 21:41:45 [5117]

persze lehet,hogy van csak én vagyok béna....

Előzmény: nagaoka, 2018-02-02 21:40:02 [5116]


nagaoka | 521    2018-02-02 21:40:02 [5116]

a jumper hatástalannak tűnik....azt meg csak nagyon csendben merem megjegyezni,hogy vajon a Magyarországon is forgalmazott termékhez nem "illene" magyar nyelvű leírás adni.

Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-02-02 21:28:42 [5115]


ANTAL GÁBOR | 3400    2018-02-02 21:28:42 [5115]

A leírásban van szó ( igaz angolul ) a reset stb funkcióról .( Még rajz is van ) Én ott keresném a megoldást A HDBB panel valószínűleg vár valami külső jelet ... ( ez csak tipp minthogy nekem nincs ilyenem ) de ha nélküle Ok akkor abban kell keresni a megoldást ( azt hogy hibás azt elsőre kizárnám )

Előzmény: nagaoka, 2018-02-02 21:19:31 [5112]


Aknai Gábor | 1442    2018-02-02 21:27:05 [5114]

Integrált Charge-pump védelmi funkció van benne, ami egy jumper-el kikapcsolható. Nem lehet, hogy ez a baja?

Előzmény: nagaoka, 2018-02-02 20:47:24 [5109]


nagaoka | 521    2018-02-02 21:22:17 [5113]

...mert arra gondoltam,hogy talán az UCCNC ad engedélyező jelet a HDBB-n keresztűl

Előzmény: nagaoka, 2018-02-02 21:19:31 [5112]


nagaoka | 521    2018-02-02 21:19:31 [5112]

Köszönöm Gábor a válaszod. Igen van FTDI driver,és ha a szervovezérlő "main" csatlakozóra csak a 12 voltot adom be akkor minden működik. Ha bekötöm a HDBB panelt akkor letiltott állapotba kerül a vezérlő.

Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-02-02 21:13:04 [5110]


ANTAL GÁBOR | 3400    2018-02-02 21:15:17 [5111]

Minek az UCCNC ? A vezérlő step dir jelet vár ( majd!!) amit akármi ( akár egy autonóm egység ) is adhat

Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2018-02-02 21:13:04 [5110]


ANTAL GÁBOR | 3400    2018-02-02 21:13:04 [5110]

Van telepített FTDI driver a gépeden ? . Pont tegnap csináltam hasonlót ( igaz nekem nincs HDDB2 kártyám ) de szépen működik a saját szisztémámmal Az USB a kis kártyára rádug , a kis kártya csatlakozik a driverhez , 12 V bekapcs , a Szervocontroller3 behív, és akkor látnia kell az eszközt, Majd eszköz KIVÁLASZT és hangolás . Ha nincs FTDI driver akkor nem fog menni, mert nem is fogja látni ....

Előzmény: nagaoka, 2018-02-02 20:47:24 [5109]

nagaoka | 521    2018-02-02 20:47:24 [5109]

Tisztelettel kérdezem az"illetékeseket",hogy a servoconfigurátor3, az HDBB2 breakout board, a DG4S szervoszabályzó magyar nyelvű leírását merre találnám meg a neten,mert a gyártó honlapján találtam hivatkozást arra ,hogy létezik magyar nyelvű változat,de sehol nem lelem.Nagyon elakadtunk a beüzemeléssel....és ,hogy konkrét dolgot is kérdezzek: ha a DG4S szabályzót összekötöm a HDBB2 panellal,bekötök egy szervómotort,a megfelelő tápokat (12 ill.48 volt)és és rádugva az USB programozót a szervo szoftvert elindítva miért van a vezérlő letiltott állapotban.Az UCCNC mozgásvezérlőt is csatlakoztatnom kellene?Annak a hiánya tiltja ,hogy nem kommunikál a konfigurátor programmal?


dezsoe | 903    2018-02-02 18:45:06 [5108]

Összeraktam egy makrót, amivel kód futása közben a státusz ablakba lehet kiíratni információt. A makró az M56 sorszámot kapta, mert ez hasonlít legjobban az MSG (message, üzenet) alakjához. Amelyik sorban az M56 szerepel, abból a sorból a zárójelben levő (tehát megjegyzés) szöveget írja ki. A szövegben található #nnn és #Fnnn részeket, ahol nnn egy változó sorszáma, kicseréli a változó értékére. A #nnn csak simán, a #Fnnn négy tizedesjeggyel formázva írja ki az adott változó értékét. A csatolt képernyőmetszeten jobban látszik, mint ahogy leírom. Legalább az 1.2102-es verzió kell ahhoz, hogy működjön! A makró (M56.txt): [code] // ================================================================================================ // Print message to status window v1.0 // ================================================================================================ string myLine = exec.Getcurrgcodelinetext(); string msg = ""; int lineNo = exec.Getcurrentgcodelinenumber(); int posF = 0; int posL = 0; string work = ""; if (myLine != null) { posF = myLine.IndexOf("("; if (posF != -1) { posL = myLine.LastIndexOf(""; if (posL > posF) msg = myLine.Substring(posF + 1, posL - posF - 1); } } if (msg != "" { posF = msg.IndexOf("#F"; while (posF != -1) { ++posF; work = ""; while (Char.IsDigit((msg + "@".Substring(++posF, 1), 0)) work += msg.Substring(posF, 1); msg = msg.Replace("#F" + work, exec.ivars[Convert.ToInt32(work)].ToString("F4"); posF = msg.IndexOf("#F"; } posF = msg.IndexOf("#"; while (posF != -1) { work = ""; while (Char.IsDigit((msg + "@".Substring(++posF, 1), 0)) work += msg.Substring(posF, 1); msg = msg.Replace("#" + work, exec.ivars[Convert.ToInt32(work)].ToString()); posF = msg.IndexOf("#"; } exec.AddStatusmessage(lineNo.ToString() + ": " + msg); } // ================================================================================================ [/code]   


dezsoe | 903    2018-02-02 18:01:09 [5107]

OK, így már értem. Tulajdonképpen bármi lehet, ami a dokumentációban nem szerepel. Ennek ellenére a 20000-től kezdődő tartományt javaslom, már csak azért is, mert kilépéskor az ebbe a tartományba tartozó mezők értéke beíródik az aktuális profil file-ba. Pl. a 20000-es mező elmentett értékét így tudod visszaolvasni: [code] AS3.Setfieldtext(exec.Readkey("UserTextfields", "20001", "0", 20000); AS3.Validatefield(20000); [/code] Ha ezt az M99998 makróban teszed meg, akkor a program induláskor visszaolvassa a legutóbbi kilépéskor elmentett értéket. Ha többet is visszaolvasnál, akkor itt már leírtam: 'UCCNC vezérlő program' topik, 4915. hozzászólás.

Előzmény: zsiri, 2018-02-02 15:19:59 [5106]


zsiri | 16    2018-02-02 15:19:59 [5106]

Egyedi képernyőt szeretnék létrehozni, és erre teszek egy bekérőmezőt (textfield-nek van definiálva a screen editorban) ennek a mezőazonosítónak a tartománya kellene mit használhatok szabadon.

Előzmény: dezsoe, 2018-02-02 15:01:23 [5105]


dezsoe | 903    2018-02-02 15:01:23 [5105]

Szia! Nem tudtam rájönni, hogy mi lehet a "saját menünél a textfield". Egy kicsit menj bele a részletekbe, úgy könnyebben tudunk segíteni.

Előzmény: zsiri, 2018-02-02 14:24:00 [5104]


zsiri | 16    2018-02-02 14:24:00 [5104]

Sziasztok, Kellene egy kis segítség. Saját menünél a textfield labelnumber értékei milyen tartományban lehetnek amik nem használtak? Köszi. István


lari | 1046    2018-02-02 07:09:02 [5103]

Valószínűleg igen, csak azt nem tudom, hogy a nevezett kódnál hova kell/célszerű ezt beírni? Pl. ha azt szeretném, hogy készítsen egy reteszhornyot, majd az x0-t tolja el 200mm-el, s ott is készítse el ugyanezt a hornyot.

Előzmény: Béni, 2018-02-02 06:42:55 [5102]


Béni | 1923    2018-02-02 06:42:55 [5102]

Gondolom, a G92 erre is megoldás.

Előzmény: lari, 2018-02-02 06:32:15 [5101]


lari | 1046    2018-02-02 06:32:15 [5101]

Egy ilyen paraméteres programozásnál, hogyan lehet azt gyorsan megoldani, hogy pl. ugyanezt a reteszhornyot megadott távolságra az x tengelyen ismételten megcsinálja? Gondolok itt arra, hogy az x y kezdő nullpontot eltolom x irányba eltolom a megadott mértékkel, csak nem tudom, hogy ilyen esetben hogyan, milyen kóddal kivitelezhető...

Előzmény: Béni, 2018-01-30 08:16:56 [5083]


Pabló | 1524    2018-01-31 23:20:00 [5100]

Itt nem arról van szó, hogy N sorszámozás kell, de a Goto parancs is kér legalább egy N sort hogy tudja, hogy hova ugorjon. Én pl imádom a gépi program írást is, de szeretek kézzel is progit írni, úgy gondolkozhat az ember. Pár sorral komoly műveleteket meg lehet írni, és kis módosítással könnyen változtatható, és nem kell új progit generálni. Jó dolog ha nincs közeleben pc.

Előzmény: dezsoe, 2018-01-30 23:10:24 [5092]


Tibcsi | 163    2018-01-31 11:36:45 [5099]

Előre is köszönjük,hogy foglalkozol vele.

Előzmény: dezsoe, 2018-01-31 10:18:22 [5097]


Aknai Gábor | 1442    2018-01-31 10:41:43 [5098]

Szia Csaba, no problem, van még ott ahonnan ez jött. Amúgy részemről nem sürgős a dolog, megvárom és örülök, hogy tudsz vele foglalkozni. Üdv, Gábor

Előzmény: dezsoe, 2018-01-31 10:18:22 [5097]


dezsoe | 903    2018-01-31 10:18:22 [5097]

Kicsit szottyadt lesz a pattogód, mire a végére jutunk. Ez a téma kimeríthetetlen gépelési forrás, úgyhogy - mivel Tibcsi is érdeklődik - inkább itt folytatom, amit levélben elkezdtünk. Az, hogy a bemérés hogyan zajlik, általában az M31 makróban dől el. (Lehetne másik is, de a RUN képernyőn a bemérő gomb az M31-et hívja meg.) Az teljesen a felhasználón múlik, hogy milyen műveleteket hajt végre. Ha fix mérőpont van, akkor oda kell menni, ha mozgatható, akkor nem (vagy mégis). Van-e a mérőnek magassága? Ha igen, mennyi? Használ-e szerszámhossz korrekciót? Milyen sebességgel mérjen? Általában kétszer mérünk: elsőre olyan gyorsan, amit a lassítással együtt még a mérő biztonsággal tud kezelni, nem károsodik, majd visszaemelés és egy második mérés kifejezetten lassan, hogy nagyon pontos legyen. (Az első, gyors mérés azért fontos, mert ha pl. 100mm-re van a szerszám a mérőponttól és 25mm/perc sebességgel mérünk, akkor éppen 4 percig lehet várni, míg odaér a szerszám. ) Nem is olyan olyan egyszerű, mint elsőre látszik. És akkor még a különböző védelmekről, hibakezelésről nem is beszéltünk. (De fogunk.) Ahogy tegnap is írtam, megpróbálom az évek során írt mérő makrókat és a hozzájuk tartozó információkat egybegyúrni és egy használható és olvasható formába önteni. Ez biztos, hogy egy pár napot igénybe fog venni, mert van más, ami sürgősebb, de kitartás, nemsoká jövök az eredménnyel.

Előzmény: Aknai Gábor, 2018-01-31 07:21:15 [5096]


Aknai Gábor | 1442    2018-01-31 07:21:15 [5096]

Bedobom a popcorn-t a mikróba, oszt figyelek én is.

Előzmény: Tibcsi, 2018-01-31 07:00:26 [5095]


Tibcsi | 163    2018-01-31 07:00:26 [5095]

Sajna, az elejéről, mert ismeretlen pálya számomra.

Előzmény: dezsoe, 2018-01-30 23:16:08 [5093]

Béni | 1923    2018-01-31 05:21:27 [5094]

A két mód ugyanaz. A Fanuc vezérlők jó része a megfelelő paraméter beállításával tudja az azonos állományban lévő "alprogramokat" kezelni. Csak a Fanuc felhasználók 99,99%-a erről nem tud. Az UCCNC-nél ez ugyanúgy működik csekély formai eltéréssel.

Előzmény: Pabló, 2018-01-30 22:59:19 [5091]


dezsoe | 903    2018-01-30 23:16:08 [5093]

Persze, ezek mind megoldhatók. Össze kéne már gyűjteni, mert több is elkészült már mind a felületméréshez, mind a középpont és oldalak kereséséhez stb. Van már valami működő makród, vagy az elejéről kezdjük?

Előzmény: Tibcsi, 2018-01-30 22:36:48 [5090]


dezsoe | 903    2018-01-30 23:10:24 [5092]

(OFF: Mennyire máshogy jár az agyunk. Ha valami nagyon tud idegesíteni a g-kódok világában, az az Nxxxx sorszámozás. Szerencsére, minden általam használt kódgenerátorból sikerült már kiirtanom. Annó, amikor a nyolcvanas évek elején-közepén mikorgépen BASIC-ben írtuk az akármilyen programokat, elképzelhetetlen volt, hogy egy programban ne legyenek sorszámok. Aztán átszoktam az assembly-re, meg a különböző más, sorszám nélküli nyelvekre (főleg Pascal és dBase/Clipper/FoxPro) és ma már egy sorszámról azonnal arra gondolok, hogy micsoda őskövület, ami nem megy sorszám nélkül. )

Előzmény: Pabló, 2018-01-30 22:59:19 [5091]


Pabló | 1524    2018-01-30 22:59:19 [5091]

Meg pl ez se lenne rosszz megoldás ha M98 Q100,az azt csinálja fanuc-nálhogy az M30 után ha van n100 sor, oda ugrik m99 utn pedig visszatér az m98 sor utn folytatásra.vagyis nem kell az M98 O.. alprogram. Újjabb fanuc vezérlőn nagyon szeretem ezt az okos fejlesztést. Nem történhet olyan,hogy véletlen törlésre kerül az alrogram.

Előzmény: Béni, 2018-01-30 08:16:56 [5083]


Tibcsi | 163    2018-01-30 22:36:48 [5090]

A tapintóval, a fix munkadarab közepét szeretném megkeresni. A magasságmérővel, pedig az adott munkadarabon a több szerszám használatát szeretném megoldani, hogy ne kelljen érintőt vennem, hanem csak csere, és már megy tovább. A mozgásvezérlőm UC400 eth .

Előzmény: dezsoe, 2018-01-30 21:56:07 [5089]


dezsoe | 903    2018-01-30 21:56:07 [5089]

Kicsit menj bele a részletekbe, mert egy tapintóval annyi mindent lehet csinálni (rendeltetésszerűen! ), hogy nem tudom, mire gondolsz. A szerszámbemérő ugyanígy. (Fix, mozgó, milyen anyagot dolgozol fel stb.) Az sem haszontalan információ, hogy milyen vezérlőd van.

Előzmény: Tibcsi, 2018-01-30 21:23:32 [5088]


Tibcsi | 163    2018-01-30 21:23:32 [5088]

Esetleg valami infót kérhetek, hogy hogyan tudom megvalósítani, mert az uccnc leírásában nem találtam. Előre is köszönöm a segítséget.

Előzmény: svejk, 2018-01-30 20:56:42 [5087]


svejk | 25491    2018-01-30 20:56:42 [5087]

Igen, tudja mindkettőt.

Előzmény: Tibcsi, 2018-01-30 20:50:30 [5086]


Tibcsi | 163    2018-01-30 20:50:30 [5086]

Sziasztok! Megoldható az Uccnc-ben a szerszám magasságmérő, és 3d tapintó használata?


CNCdrive | 178    2018-01-30 12:22:28 [5085]

Sziasztok, Svejk: Ugyan már, ki vagyok én hogy bárkit is helyrerakjak. Csupán furcsálltam, hogy te ezt ennyire alapnak látod és gondoltam rákérdezek, hogy milyen hiper-szuper progikat használsz nap mint nap, ha ez neked ennyire alap dolog. Béni: Semmi gond. Az említett kódot megfogom vizsgálni, de egy kis időbe fog telni.

Előzmény: svejk, 2018-01-30 08:30:01 [5084]


svejk | 25491    2018-01-30 08:30:01 [5084]

Nem veszem én bántásnak, inkább helyrerakásnak. Néha rám fér...

Előzmény: CNCdrive, 2018-01-29 22:21:36 [5081]


Béni | 1923    2018-01-30 08:16:56 [5083]

Gyorsan írtam két kis programot. Mindkettő megfelelően működik. Elnézést kérek! A vélelmezett hibába egy svejknek írt példánál futottam bele és más kóddal nem ellenőriztem, hogy ugyanúgy jelentkezik e a probléma. Az alábbi kódnál az öröklődött G1 az O100 utáni sornál G0-ra változik anélkül, hogy az adott sor G kódot tartalmazna. A föltételezésem innen származott. [code] (SVEJK RETESZHORONY X IRANY) (UCCNC VERZIO) (XY ZERO: RETESZ KOZEPE) G0 G40 G50 G54 G64 G80 G17 G90 G91.1 M6 T1 S380 M3 ( - - - - - - -) #1=8 (SZELESSEG) #2=30 (HOSSZ) #3=3 (SZERSZAM RADIUSZ) #4=0.2 (SIMITASI RAHAGYAS) #5=200 (ELOTOLAS) (---) #6=#1/2-#3 #7=#6-#4 #10=-1*#7 #8=[#2-#1]/2 #11=-1*#8 #9=-2 G0 X#8 Y0 Z10 G1 Z1 F1500 Z0 F200 M98 P100 L2 #7=#6 #7=-1*#7 #10=-1*#7 #11=#8 #8=-1*#8 M98 P101 L1 G0 Z20 M5 M30 O100 X#11 Z#9 F#5 O101 Y#7 G3 X#11 Y#10 I0 J#10 G1 X#8 G3 X#8 Y#7 I0 J#7 G1 X#11 Y0 #9=[#9-2] #10=#7 #7=[-1*#7] #11=#8 #8=[-1*#8] M99 % [/code]

Előzmény: CNCdrive, 2018-01-29 22:29:50 [5082]


CNCdrive | 178    2018-01-29 22:29:50 [5082]

Erről írhatnál egy példát, mert egyelőre sajnos szerintem vagy nem értem, hogy mire gondolsz, viszont ha mégis jól értem, akkor szerintem épp úgy működik az UCCNC ahogy te írtad, hogy működnie kellene. A modal1-es csoportot az UCCNC-ben elvileg csak az írja felül, ha programozva van valahol G0/G1/G2/G3/G81 stb. Írj légyszi egy példát ami szerinted nem jól működik és írd le kérlek azt is hogy hol és mi nem jó.

Előzmény: Béni, 2018-01-29 21:28:01 [5078]


CNCdrive | 178    2018-01-29 22:21:36 [5081]

Szia Svejk, Nem bántásnak szántam a választ. Ahogy Dezsoe is írta az "alapvető" kifejezésre írtam, mert azért annyira nem alapvető dolog ez szerintem. Bár nézőpont kérdése, ha valaki a MFt-os vezérlőkhöz szokott annak lehet "alapvető" az ilyesmi, viszont a hobbi szinten szerintem kevésbé alapvető. De hogy válaszoljak is a kérdésedre, egyelőre nincs tervbe véve ennek a fejlesztése, egyelőre így is túl hosszú sajnos a listánk, azt próbáljuk faragni.

Előzmény: svejk, 2018-01-29 19:34:10 [5058]


Kelepeisz Lajos | 2897    2018-01-29 22:01:34 [5080]

Köszönöm uraim, úgy néz ki csak beállítási problémám volt, sikerült pontosan belőni, majd azért még figyelgetem, az ördög nem alszik.

dezsoe | 903    2018-01-29 21:35:53 [5079]

Akkor most megint hümm... Köszönöm az információt, ezt eddig nem tudtam/hallottam/láttam, de meg fogom nézni.

Előzmény: Béni, 2018-01-29 21:28:01 [5078]


Béni | 1923    2018-01-29 21:28:01 [5078]

Alprogram hívásakor és onnan visszatérve minden öröklődő G kódcsoport értékének meg kell maradni azon az értéken, amit utoljára felvett. Sem híváskor, sem visszatéréskor nem módosulhat. Tehát, ha G1 után van alprogramhívás, akkor amíg az alprogramban ez nincs eltérő csoportkóddal felülírva, addig a koordinátaértékek G1 mondatban értelmezettek. (G0/G1/G2/G3 tartozik ebbe a csoportba.) Az UCCNC nem eszerint működik. Bár ez nem túl lényeges, de ezzel eltér minden elterjedt rendszer működésétől.

Előzmény: dezsoe, 2018-01-29 21:14:07 [5075]


svejk | 25491    2018-01-29 21:18:44 [5077]

"És javítják az alprogramhívás G kódcsoport átírási hibáját" Ez mit is takar?

Előzmény: Béni, 2018-01-29 21:05:17 [5072]


svejk | 25491    2018-01-29 21:16:20 [5076]

No, ha Béni velem van akkor ki lehet ellenem? Én csak mint amatőr játszogatok, de próbálom ellesni a nagyok dolgait és az iparban levő okos dolgokat.

Előzmény: Béni, 2018-01-29 21:05:17 [5072]


dezsoe | 903    2018-01-29 21:14:07 [5075]

Hümm. Van igazság abban, amit írsz, de annyira nem tragikus a helyzet. A feltétel vizsgálatára talán a hosszabb vonalaknál lenne szükség. (Egyébként itt volt a skála: 'UCCNC vezérlő program' topik, 4985. hozzászólás.) Ez mi is lenne, mert nem értem: "(És javítják az alprogramhívás G kódcsoport átírási hibáját.)"?

Előzmény: Béni, 2018-01-29 21:05:17 [5072]


Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 4 / 106 Ugrás ide:
|◄ Első  ◄ Előző  1 2 3 4  5   6   7   8     Következő ►  Utolsó ►|