HobbyCNC fórum
  v0.9.3

Fórum betekintő Fórum címe: http://forum.hobbycnc.hu



UCCNC vezérlő program

xxxxxxxx


Időrend:
Oldal 1 / 96 Ugrás ide:
1  2   3   4   5     Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

dezsoe | 671    Tegnap 14:10:37 [4779]

Ha már makró, akkor illett egy kis ellenőrzést is beletenni. Meg azt, hogy a százalékos felülbírálás se jusson szóhoz.

Előzmény: svejk, Tegnap 13:33:09 [4778]


svejk | 24920    Tegnap 13:33:09 [4778]

Akkor csak jól gondoltam, hogy bonyolult lesz ez.

Előzmény: dezsoe, Tegnap 12:40:34 [4776]


svejk | 24920    Tegnap 13:31:49 [4777]

Előzmény: dezsoe, Tegnap 12:40:34 [4776]


dezsoe | 671    Tegnap 12:40:34 [4776]

Hogy neked semmi nem jó?! Indító makró (pl. trigger felfutó): [code] if (!exec.GetLED(RunLED) && !exec.GetLED(M3LED) && !exec.GetLED(M4LED)) { exec.Writekey("Memory", "TempSpindle", "On"; exec.Writekey("Memory", "TempSpindleS", AS3.Getfield(SpindleSpeed)); exec.Writekey("Memory", "TempSpindleSRO", AS3.Getfield(SRO)); exec.Callbutton(SROReset); while (exec.IsMoving()); exec.Code("M3 S300"; while (exec.IsMoving()); } #Events const int RunLED = 19; const int M3LED = 50; const int M4LED = 51; const int SROReset = 558; const int SRO = 233; const int SpindleSpeed = 869; [/code] Leállító makró (pl. trigger lefutó): [code] if (exec.Readkey("Memory", "TempSpindle", "Off" == "On" { exec.Code("M5"; while (exec.IsMoving()); exec.Writekey("Memory", "TempSpindle", "Off"; while (exec.IsMoving()); exec.Code("S" + exec.Readkey("Memory", "TempSpindleS", "0"); AS3.Setfieldtext(exec.Readkey("Memory", "TempSpindleSRO", "100%", SRO); AS3.Validatefield(SRO); } #Events const int RunLED = 19; const int M3LED = 50; const int M4LED = 51; const int SROReset = 558; const int SRO = 233; const int SpindleSpeed = 869; [/code]

Előzmény: svejk, Tegnap 10:27:12 [4775]


svejk | 24920    Tegnap 10:27:12 [4775]

Most nem tudom élesben próbálni, de mégsem lesz ez így jó, ugyanis mindig annyival fog forogni amilyen értéken épp áll az S érték. Tehát nekem azt is tudatni kell hogy pl. S 300-al forogjon.

Előzmény: dezsoe, Tegnap 09:26:13 [4774]

dezsoe | 671    Tegnap 09:26:13 [4774]

A megoldás feléig eljutottál, csak nem gondoltad, hogy ennyire egyszerű. Pedig szövegesen gyakorlatilag le is írtad!

Előzmény: svejk, Tegnap 09:05:23 [4773]


svejk | 24920    Tegnap 09:05:23 [4773]

Az a baj, ha az ember valamit nem ismer, egyből csak bonyolult megoldásokra gondol.

Előzmény: svejk, Tegnap 09:04:00 [4772]


svejk | 24920    Tegnap 09:04:00 [4772]

Gondoltam már durmolsz. Hmmm... így még jobb! Köszike, a többi esztergát használók nevében!!

Előzmény: dezsoe, Tegnap 07:25:37 [4771]


dezsoe | 671    Tegnap 07:25:37 [4771]

Na, tessék! 12 percen belül megvolt a válasz, erre meg sem nézi. (Pedig azóta ki is próbáltam és megy, még makró sem kell hozzá.)

Előzmény: nagaoka, 2017-12-11 22:52:23 [4769]


dezsoe | 671    2017-12-11 22:59:23 [4770]

Most nem dugnék össze hardvert, de arra tippelek, hogy input trigger felfutóra m3on (504), lefutóra m3off(505).

Előzmény: svejk, 2017-12-11 22:47:24 [4768]


nagaoka | 511    2017-12-11 22:52:23 [4769]

Akkor egyre gondoltunk....lehet,hogy holnap már használható

Előzmény: svejk, 2017-12-11 22:47:24 [4768]


svejk | 24920    2017-12-11 22:47:24 [4768]

Újabb világrengető ötlet, csak nem tudom hogy kellene megvalósítani. Az "igazi" CNC esztergákon van egy spindle jog gomb, amit amíg nyom az ember addig forog a főorsó egy beállított értékkel. Leginkább a betett munkadarab futásának ellenőrzésére használják. Ezt hogy kellene UCCNC-ben megvalósítani? Odáig megvan, hogy egy külső bemenetet rendelek egy makróhoz... de innentől már csak a Dezsoe-re tudok gondolni.


dezsoe | 671    2017-12-09 10:05:07 [4767]

Szia! Az ethernetes vezérlőkkel igen. A Configuration/Axis setup/Aux enc fülön találod.

Előzmény: nyiszi, 2017-12-09 09:07:39 [4766]


nyiszi | 1229    2017-12-09 09:07:39 [4766]

Sziasztok! Van arra lehetőség az UCCNC-ben, hogy megszámolja és ki is írja egy enkóder jeleit?


svejk | 24920    2017-12-07 21:27:56 [4765]

Köszönöm!

Előzmény: dezsoe, 2017-12-07 20:46:35 [4764]

dezsoe | 671    2017-12-07 20:46:35 [4764]

Szia! Csinálsz egy makrót, ami a triggerrel indul: [code] SendKeys.SendWait("{ENTER}"; [/code]

Előzmény: svejk, 2017-12-07 18:55:58 [4763]


svejk | 24920    2017-12-07 18:55:58 [4763]

Keresem a windows-os üzenetablak leokézásának a lehetőségét I/O trigger segítségével, de a listában nem találok ilyen kódot. Pl. a softlimtre való figyelmeztetést szeretném külső gombbal leokézni.


Rab Zoli | 72    2017-12-07 13:27:55 [4762]

Hálásan köszönöm!

Előzmény: dezsoe, 2017-12-05 23:12:15 [4760]


svager | 1058    2017-12-07 08:31:24 [4761]

A tegnap este én is belefutottam ebbe a problémába,amikor még egy kőrzsebet akartam kimarni a már majdnem kész munkadarabon.'UCCNC vezérlő program' topik, 4305. hozzászólás Nem voltam boldog,de feltetem a legújabb frissítést és onnan folytattam ahol abbahagytam.


dezsoe | 671    2017-12-05 23:12:15 [4760]

Na, most már értem a problémát. El ne kezdd méregetni. Egyrészt, be lehet kapcsolni egy szálkeresztet (Configuration/Appearance/Show crosshair on TCP), másrészt (és leginkább) válts át ISO nézetbe és mindjárt jobban fogod látni, mivel a sárga kör az egy szép hegyes kúp, aminek a hegye pont ott van, ahol a szerszám jár.

Előzmény: Rab Zoli, 2017-12-05 23:06:51 [4759]


Rab Zoli | 72    2017-12-05 23:06:51 [4759]

Igen valószínüleg arra gondolok. Csak nem értem miért növekszik meg ha pl. meg akarom nézni nagyítva, hogy neki megy e a lefogató csavarnak a szerszám miért kell nekem megsaccolni, hogy hol van a közepe. miért nincs pl. pixeles beállítási lehetőség, mert van amikor 3-4 cm-es a monitoron a sárga kör. Vagy jó lenne egy kereszt a pontos középpontban. Ilyen nincs a menüben?

Előzmény: dezsoe, 2017-12-04 16:31:01 [4758]


dezsoe | 671    2017-12-04 16:31:01 [4758]

Fél napja nem tudok rájönni, hogy mi a kurzor kör. Ha a szerszámot jelölő kúpra gondolsz, akkor azt csak kikapcsolni lehet, a mérete az fix.

Előzmény: Rab Zoli, 2017-12-03 21:47:54 [4757]


Rab Zoli | 72    2017-12-03 21:47:54 [4757]

Üdv! Valaki megmondja hogy hol lehet kissebre venni a kurzor kör átmérőjét mert már 100x végigböngésztem a menüt és nem ütötte ki a szemem! Nagyon köszönöm!!!


vadnyuszi | 61    2017-12-03 09:11:55 [4756]

Igen gondolom de hat a gyémántot is csiszolgatni kell. Köszönöm az utána járásod!

Előzmény: dezsoe, 2017-12-02 20:49:58 [4755]


dezsoe | 671    2017-12-02 20:49:58 [4755]

Szia! Háttőőőő... Ennek egy kicsit copy-paste szaga van. Szólok Balázsnak (ha nem olvasná), hogy nézze meg. Valószínű, hogy sokan digitalizálnak ABC tengellyel.

Előzmény: vadnyuszi, 2017-12-02 18:35:14 [4754]


vadnyuszi | 61    2017-12-02 18:35:14 [4754]

Szia Dezsoe! Nem tűnik bonyolultnak ez a digitalizálás viszont forgatóval kapcsolatban volna egy kérdésem mikor kiírja egy fáljba a mintázott koordinátákat az A-tengelyt miért Z-nek irja illetve a többi segédtengelyt is Z-nek jelzi. A-tengellyel X0.0000 , Y0.0000 , Z0.0000 , Z0.0000 A-B-C tengelyekkel szintén X0.0000 , Y0.0000 , Z0.0000 , Z0.0000 , Z0.0000 , Z0.0000

Előzmény: dezsoe, 2017-12-01 14:54:48 [4753]


dezsoe | 671    2017-12-01 14:54:48 [4753]

Nincs mit, fog az menni! Ha nem, akkor szólj.

Előzmény: vadnyuszi, 2017-12-01 14:52:49 [4752]


vadnyuszi | 61    2017-12-01 14:52:49 [4752]

Kezdem kapiskálni erre kicsit jobban rá kell feküdnöm köszönöm az infót.

Előzmény: dezsoe, 2017-12-01 14:36:17 [4751]


dezsoe | 671    2017-12-01 14:36:17 [4751]

Ez azt csinálja, hogy amikor be van kapcsolva a digitalizálás (M40), akkor minden probe (G31) eredményét megjegyzi, majd M41-re kiírja a megadott file-ba. Viszont azt, hogy hol és hogy mintavételezzen, azt neked kell megírni g-kódban. Az Autoleveler egy betöltött g-kód alapján generál egy mintavételező kódot helyetted. Sík terület mintavételezéséhez használhatod az Autolevelert is (akár előtte-utána M40-M41-gyel és akkor tárolja is az eredményt külön is), de ha közben forgatni is akarsz, akkor már neked kell megoldani. Annyira nem bonyolult feladat, szerintem. Keress rá a doksiban a G31 kifejezésre, több helyen is találsz infót, hogy mit tudsz vele csinálni.

Előzmény: vadnyuszi, 2017-12-01 14:27:34 [4750]


vadnyuszi | 61    2017-12-01 14:27:34 [4750]

Hasonlóra gondolok mint az autolevel működése egy adott terület automatikus scannelése a beállított paraméterekkel ilyen feladatra létezik valami alkalmazás vagy megoldás?

Előzmény: dezsoe, 2017-12-01 14:12:58 [4749]

dezsoe | 671    2017-12-01 14:12:58 [4749]

A Tools/Probe fülön beállítod a file-nevet és egyebeket, M40-nel indul a digitalizálás, M41-gyel leáll. A g-kódot, ami a mozgásokat és a G31-eket tartalmazza, azt neked kell megírni/generálni. Gyakorlatilag ennyi. A kapott file-t aztán már fel tudod dolgozni.

Előzmény: vadnyuszi, 2017-12-01 14:01:44 [4748]


vadnyuszi | 61    2017-12-01 14:01:44 [4748]

X-Y-Z tengely és esetenként fogatóval kombinálva pl. egy teke bábu másolása , hogy kivitelezhető?

Előzmény: dezsoe, 2017-12-01 13:02:31 [4747]


dezsoe | 671    2017-12-01 13:02:31 [4747]

Szia! Pontosítsd, hogy mit értesz 4 tengely alatt. Egyébként, a digitalizálás be van építve, tehát semmi akadálya.

Előzmény: vadnyuszi, 2017-12-01 12:41:29 [4746]


vadnyuszi | 61    2017-12-01 12:41:29 [4746]

Sziasztok! Segítségetek szeretném kérni digitalizálás témában. Probe-val 4tengelyen mi lenne a legegyszerűbb módja az UCCNC-ben végrehajtásnak? Esetleg van plugin probe-hoz?


A_Camera | 25    2017-12-01 12:24:19 [4745]

Igen és nagyon jól működik, de csak Modbus beszelő VFD-vel együtt.

Előzmény: exup, 2017-11-28 12:38:53 [4738]


A_Camera | 25    2017-12-01 12:15:49 [4744]

Szia. Ha nem késő akkor vegyél inkább egy olyan VFD-t ami a Modbus működését garantálja. Én egy Bosch Rexroth EFC5610 modellt használok, nem sokkal drágább min a Huanyang de sokkal jobban működik és Modbus-al kezelem egyenesen az UCCNC-n keresztül. A plugin ami be van építve az UCCNC-be nagyon jól működik, hiba és fejfájás nélkül. Én legalábbis nagyon meg vagyok vele elégedve, az UCCNC-vel is meg a VFD-vel is. Nézd meg Inverter Drive Supermarket oldalát, én tőlük vettem a VFD-t, gyorsan küldték nagyon jó áron.

Előzmény: szokes, 2017-11-28 12:26:52 [4736]


CNCdrive | 132    2017-11-28 17:14:41 [4743]

A Huanyang frekiváltó tulajdonképpen nem működik Modbus-al. Bár elvileg Modbus kommunikácós csatorna van rajta, de a fejlesztőknek nem sikerült jól megvalósítaniuk. Szóval ezt a frekiváltó egy eredetileg modbus-nak szánt, de valami másra sikerült egyedi kommunikációs protokolt használ. Ezért sem az UCCNC beépített Modbus pluginjával nem működik sem a Mach3 brain-en keresztüli modbus kommunikációjával nem működik. Mach3-hoz írt valaki egy plugint ami beszéli ennek a frekiváltónak a nyelvét, illetve UCCNC-hez is írt valaki egy plugint amit szintén ezt csinálja. Amit Dezsoe linkelt ott ezt az UCCNC plugint lehet letölteni. Hogy ki használja azt nem tudom megmondani sajnos, de a fórum beírások alapján többen is használják. Illetve a plugin írója már tovább is fejlesztette a plugint, hogy más frekiváltókkal is, amik valóban modbus nyelven működnek, hogy azokkal is működjön a plugin.

Előzmény: szokes, 2017-11-28 12:26:52 [4736]


szokes | 1619    2017-11-28 15:11:03 [4742]

Köszi


dezsoe | 671    2017-11-28 13:55:59 [4741]

Személyes ismeretségemben nincs, de a fórumok alapján sokan használják. Egyébként meg töltsd le, próbáld ki, ingyen van. A CNCdrive-os fórumon is találsz hozzászólásokat, tapasztalatokat. Ha gond van vele, elég gyorsan szokta javítani a készítő.

Előzmény: szokes, 2017-11-28 13:31:21 [4740]


szokes | 1619    2017-11-28 13:31:21 [4740]

igen ezeket olvasgattam már, de a tapasztalat érdekelne, hogy van-e aki használja és működik


dezsoe | 671    2017-11-28 12:42:35 [4739]

Szia! Itt olvass utána.

Előzmény: szokes, 2017-11-28 12:26:52 [4736]


exup | 357    2017-11-28 12:38:53 [4738]

Úgy tudom van uccnc-hez is pluginja.

Előzmény: szokes, 2017-11-28 12:26:52 [4736]


exup | 357    2017-11-28 12:38:08 [4737]

Hát elsőre lövésem se volt hova kell a 0 és 3. Hiába olvasgattam a makrót. Aztán megfejtettem. Nagyon jól vált. Majd szerintem gombod teszek fel. X-A és A-X felirattal. Ne kelljen beírni se. Köszönöm újfent

Előzmény: dezsoe, 2017-11-28 12:24:45 [4735]


szokes | 1619    2017-11-28 12:26:52 [4736]

Lenne egy kérdésem... nem tudom használ-e valaki kínai Huanyang VFD-t marómotorhoz. Ehhez ugye létezik 2-3 plugin Mach3 alá amivel szoftveresen vezérelhető mod-buson keresztül. Ezt lehetne adaptálni valahogy uCNC-hez is? Szükségem lenne egy ethernetes vezérlőre de ez még visszatart...


dezsoe | 671    2017-11-28 12:24:45 [4735]

Muszáj neki működni, nem szoktam tesztelés nélküli cuccot felrakni. Pláne ilyet, amivel sokat lehet ártani... Azért, vígasztaljon a tudat, hogy nem elsőre működött, volt néhány vakvágány...

Előzmény: exup, 2017-11-28 12:17:54 [4733]

exup | 357    2017-11-28 12:19:02 [4734]

Pont ilyen makrót akartam én is írni...csak hát én hülye vagyok hozzá

Előzmény: exup, 2017-11-28 12:17:54 [4733]


exup | 357    2017-11-28 12:17:54 [4733]

Jajj, de babán működik elsőre. Na mindjárt tolok élesbe egy égetést pl Köszönöm a segítséget.

Előzmény: dezsoe, 2017-11-28 07:46:17 [4730]


svejk | 24920    2017-11-28 11:01:45 [4732]

No, oké túltettem magam a dolgon jó ez így ahogy van, majd megszokom/megoldom. Csak néha úgy kétségbe tudok esni... Egy a lényeg, ne vesszen el a szoftverfejlesztők lendülete.

Előzmény: svejk, 2017-11-27 20:30:56 [4724]


exup | 357    2017-11-28 07:53:28 [4731]

Így is köszönöm

Előzmény: dezsoe, 2017-11-28 07:46:17 [4730]


dezsoe | 671    2017-11-28 07:46:17 [4730]

Csak késő volt már az este: benne maradt pár dolog. Akkor helyesen: [code] // ================================================================================================ // Mxxxxx E<axis1> H<axis2>: Full swap axis1 with axis2 // ================================================================================================ AxisData Axis1 = new AxisData(AS3); AxisData Axis2 = new AxisData(AS3); if ((Evar == null) || (Hvar == null)) { exec.AddStatusmessage("Parameters: E<axis_no> H<axis_no>"; return; } int Eint = Convert.ToInt32(Evar); int Hint = Convert.ToInt32(Hvar); if ((Eint < 0) || (Eint > 5) || (Hint < 0) || (Hint > 5)) { exec.AddStatusmessage(" where axis_no is 0..5 as XYZABC"; exec.AddStatusmessage("Parameters: E<axis_no> H<axis_no>"; return; } Axis1.Read(Eint); Axis2.Read(Hint); if (Axis1.HasSlave() || Axis2.HasSlave()) { exec.AddStatusmessage("Cannot swap axes with slave!"; return; } Axis1.Write(Hint); Axis2.Write(Eint); exec.Callbutton(btnApplySettings); exec.AddStatusmessage("Axes " + "XYZABC".Substring(Eint, 1) + " and " + "XYZABC".Substring(Hint, 1) + " swapped"; // ================================================================================================ #Events // ================================================================================================ const int btnApplySettings = 168; // =============== class AxisData public class AxisData { UCCNC.AS3interfaceClass myAS3; int Base0 = 0; int Base1 = 0; int Base2 = 0; int Base7 = 0; int Base8 = 0; int Base10 = 0; // Base0 int Steppinnumber = 0; int Dirpinnumber = 0; int Limitminuspinnumber = 0; int Limitpluspinnumber = 0; int Homepinnumber = 0; double Homingspeedup = 0.0; double Homingvalue = 0.0; double Stepsperunit = 0.0; double Velocity = 0.0; double Acceleration = 0.0; double Softlimitnegative = 0.0; double Softlimitpositive = 0.0; double Compaccel = 0.0; double Backlashdistance = 0.0; double Homingspeeddown = 0.0; // Base1 int Stepportnumber = 0; int Dirportnumber = 0; int Limitminusportnumber = 0; int Limitplusportnumber = 0; int Homeportnumber = 0; // Base2 int Enapinnumber = 0; int Enaportnumber = 0; // Base7 bool Axisenabled = false; bool Steppinnegate = false; bool Dirpinnegate = false; bool Limitminuspinnegate = false; bool Limitpluspinnegate = false; bool Homepinnegate = false; bool Homedirectionpositive = false; bool Homeautozero = false; bool Backlashenable = false; // Base8 bool Enapinnegate = false; // Base10 string Slaveaxis = ""; public AxisData(UCCNC.AS3interfaceClass workAS3) { myAS3 = workAS3; } private void SetBases(int axis) { Base0 = axis * 15 + 1; Base1 = axis * 5 + 241; Base2 = axis * 2 + 463; Base7 = axis * 9 + 1; Base8 = axis + 141; Base10 = axis + 1; } public void Read(int axis) { SetBases(axis); // Base0 Steppinnumber = myAS3.Getfieldint(Base0); Dirpinnumber = myAS3.Getfieldint(Base0 + 1); Limitminuspinnumber = myAS3.Getfieldint(Base0 + 2); Limitpluspinnumber = myAS3.Getfieldint(Base0 + 3); Homepinnumber = myAS3.Getfieldint(Base0 + 4); Homingspeedup = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 5); Homingvalue = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 6); Stepsperunit = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 7); Velocity = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 8); Acceleration = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 9); Softlimitnegative = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 10); Softlimitpositive = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 11); Compaccel = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 12); Backlashdistance = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 13); Homingspeeddown = myAS3.Getfielddouble(Base0 + 14); // Base1 Stepportnumber = myAS3.Getfieldint(Base1); Dirportnumber = myAS3.Getfieldint(Base1 + 1); Limitminusportnumber = myAS3.Getfieldint(Base1 + 2); Limitplusportnumber = myAS3.Getfieldint(Base1 + 3); Homeportnumber = myAS3.Getfieldint(Base1 + 4); // Base2 Enapinnumber = myAS3.Getfieldint(Base2); Enaportnumber = myAS3.Getfieldint(Base2 + 1); // Base7 Axisenabled = myAS3.Getcheckboxstate(Base7); Steppinnegate = myAS3.Getcheckboxstate(Base7 + 1); Dirpinnegate = myAS3.Getcheckboxstate(Base7 + 2); Limitminuspinnegate = myAS3.Getcheckboxstate(Base7 + 3); Limitpluspinnegate = myAS3.Getcheckboxstate(Base7 + 4); Homepinnegate = myAS3.Getcheckboxstate(Base7 + 5); Homedirectionpositive = myAS3.Getcheckboxstate(Base7 + 6); Homeautozero = myAS3.Getcheckboxstate(Base7 + 7); Backlashenable = myAS3.Getcheckboxstate(Base7 + 8); // Base8 Enapinnegate = myAS3.Getcheckboxstate(Base8); // Base10 Slaveaxis = axis < 3 ? myAS3.Getcomboboxselection(Base10) : "None"; } public void Write(int axis) { SetBases(axis); // Base0 myAS3.Setfield(Steppinnumber, Base0); myAS3.Setfield(Dirpinnumber, Base0 + 1); myAS3.Setfield(Limitminuspinnumber, Base0 + 2); myAS3.Setfield(Limitpluspinnumber, Base0 + 3); myAS3.Setfield(Homepinnumber, Base0 + 4); myAS3.Setfield(Homingspeedup, Base0 + 5); myAS3.Setfield(Homingvalue, Base0 + 6); myAS3.Setfield(Stepsperunit, Base0 + 7); myAS3.Setfield(Velocity, Base0 + 8); myAS3.Setfield(Acceleration, Base0 + 9); myAS3.Setfield(Softlimitnegative, Base0 + 10); myAS3.Setfield(Softlimitpositive, Base0 + 11); myAS3.Setfield(Compaccel, Base0 + 12); myAS3.Setfield(Backlashdistance, Base0 + 13); myAS3.Setfield(Homingspeeddown, Base0 + 14); // Base1 myAS3.Setfield(Stepportnumber, Base1); myAS3.Setfield(Dirportnumber, Base1 + 1); myAS3.Setfield(Limitminusportnumber, Base1 + 2); myAS3.Setfield(Limitplusportnumber, Base1 + 3); myAS3.Setfield(Homeportnumber, Base1 + 4); // Base2 myAS3.Setfield(Enapinnumber, Base2); myAS3.Setfield(Enaportnumber, Base2 + 1); // Base7 myAS3.Setcheckboxstate(Axisenabled, Base7); myAS3.Setcheckboxstate(Steppinnegate, Base7 + 1); myAS3.Setcheckboxstate(Dirpinnegate, Base7 + 2); myAS3.Setcheckboxstate(Limitminuspinnegate, Base7 + 3); myAS3.Setcheckboxstate(Limitpluspinnegate, Base7 + 4); myAS3.Setcheckboxstate(Homepinnegate, Base7 + 5); myAS3.Setcheckboxstate(Homedirectionpositive, Base7 + 6); myAS3.Setcheckboxstate(Homeautozero, Base7 + 7); myAS3.Setcheckboxstate(Backlashenable, Base7 + 8); // Base8 myAS3.Setcheckboxstate(Enapinnegate, Base8); // Base10 myAS3.Updatecomboboxselection(0, Base10); // Slaveaxis = ""; } public bool HasSlave() { return !(Slaveaxis == "None"; } } [/code]

Előzmény: exup, 2017-11-28 07:36:51 [4729]


Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 96 Ugrás ide:
1  2   3   4   5     Következő ►  Utolsó ►|