HobbyCNC fórum
  v0.9 alpha

Fórum betekintő Fórum címe: http://forum.hobbycnc.hu



Frekvenciaváltó

Frekiváltó


Időrend:
Oldal 1 / 73 Ugrás ide:
1  2   3   4   5     Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

vadnyuszi | 13    2017-07-19 16:31:10 [3652]

Yaskawa v1000 váltón és egy GDZ vagy hasonló kínai marómotoron van értelme lefuttatni Motortuningot? esetleg valaki feltud tölteni egy program listát v1000 beállításairól?


vadnyuszi | 13    2017-07-16 13:31:05 [3651]

köszönöm a segítséget, tényleg activlow gond volt

Előzmény: Pál, 2017-07-16 12:31:31 [3650]


Pál | 6447    2017-07-16 12:31:31 [3650]

Invertálást meg az spindle step jelének a active low pipáját cseréld X-re   


Pál | 6447    2017-07-16 12:19:31 [3649]

Akkor mérj azon a frekvenciaváltó analóg bemenetén és értelmezd amit látsz !

Előzmény: vadnyuszi, 2017-07-16 12:15:29 [3648]


vadnyuszi | 13    2017-07-16 12:15:29 [3648]

Nem igazán tudlak követni, hol tudom invertálni nem találkoztam ilyen állítási lehetőséggel. illetve A Freki váltóban A2+ AC- nincs túl sok lehetőség bár kezeli " - " ba is a 10v jelet ekkor megváltozik a forgás íránány ha engedélyezett

Előzmény: Pál, 2017-07-16 12:07:14 [3647]

Pál | 6447    2017-07-16 12:07:14 [3647]

Invertáld a PWM jelet vagy ne a frekvenciaváltó +10 voltjára kössed a 0-10 voltos jelet a IO kártyából

Előzmény: vadnyuszi, 2017-07-16 12:01:48 [3646]


vadnyuszi | 13    2017-07-16 12:01:48 [3646]

Fordítva A1 kézi potival jó 10v fele nő mach3 10v fele csökken a freki és a fordulat

Előzmény: svejk, 2017-07-16 11:39:48 [3643]


vadnyuszi | 13    2017-07-16 11:58:41 [3645]

http://www.omronkft.hu/nostree/pdfs/inverter/v1000/v1000_parameterek.xls

Előzmény: vadnyuszi, 2017-07-16 11:56:30 [3644]


vadnyuszi | 13    2017-07-16 11:56:30 [3644]

Köszi svejk linkeltem egy listát ha esetleg tudod hasznát venni több lapos

Előzmény: svejk, 2017-07-16 11:39:48 [3643]


svejk | 24207    2017-07-16 11:39:48 [3643]

"0v felé nő A1 kézi potival míg A2 mach3 vezérli?" A fentinek fuss neki még egyszer... Ha a mach3 fordítva vezérli akkor általában csak egy LowAktív pipa a probléma a PWM kimeneten. Ha a már eleve potiról is fordítva vezérel akkor a frekiváltót kell helyesen beállítani. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ismeretlen helyről vett frekiváltó beállításának mindig gyári alapértékekről érdemes elindulni, mert csak megszívatja magát az ember. (persze ez a v1000-es is megszívatott engem a gyári alapértelmzetten engedélyezett KEB -el)

Előzmény: vadnyuszi, 2017-07-16 11:06:31 [3642]


vadnyuszi | 13    2017-07-16 11:06:31 [3642]

Azt véletlen nem tudod , hogy miért van az, hogy mach3 0-10v analóg bemenetem fordítva működik a frekvencia váltón 10v nál legkisebb a frekvencia 0v felé nő A1 kézi potival míg A2 mach3 vezérli?

Előzmény: svejk, 2017-07-16 09:55:03 [3641]


svejk | 24207    2017-07-16 09:55:03 [3641]

igen

Előzmény: vadnyuszi, 2017-07-16 07:22:36 [3640]


vadnyuszi | 13    2017-07-16 07:22:36 [3640]

Gondolom erről lenne szó   

Előzmény: svejk, 2017-07-16 00:14:47 [3639]


svejk | 24207    2017-07-16 00:14:47 [3639]

3 szál drót, RS232

Előzmény: vadnyuszi, 2017-07-15 19:27:56 [3638]


vadnyuszi | 13    2017-07-15 19:27:56 [3638]

milyen kábelt használsz hozzá? illetve milyen kapcsolatot?

Előzmény: svejk, 2017-07-13 20:54:54 [3637]

svejk | 24207    2017-07-13 20:54:54 [3637]

Ja, látom van már Drive Wizards Plus, csak regisztrálni kell..

Előzmény: svejk, 2017-07-13 20:47:44 [3636]


svejk | 24207    2017-07-13 20:47:44 [3636]

Pont itt van egy V1000-es, de a CX-Drive (ver:2.2.0.8) 8% kapcsolat után azt mondja Unsupported Firmware. A régi Yaskawa Drive Wizard-om meg még nem ismeri a V1000-est. Melyikkel próbálkozzam?

Előzmény: simarex, 2017-07-13 20:06:24 [3635]


simarex | 384    2017-07-13 20:06:24 [3635]

Van programozó szoftwer, kábel aztán élesbe teszt, bár valahol el kell kezdeni.

Előzmény: designr, 2017-07-13 08:27:30 [3629]


jani300 | 4864    2017-07-13 19:50:25 [3634]

Na , akkor ha lesz kis időm megnézem Így hátha nem romlik el semmi

Előzmény: svejk, 2017-07-13 19:45:34 [3631]


svejk | 24207    2017-07-13 19:48:02 [3633]

Persze az RJ45-ös csati lábkiosztása ebben a PDF-ben sincs benne, használd a gyári USB copy-s bizbaszt. Vagy kutakodj a neten.

Előzmény: svejk, 2017-07-13 19:46:00 [3632]


svejk | 24207    2017-07-13 19:46:00 [3632]

No ennyi az összes haszna szerintem.

Előzmény: designr, 2017-07-13 08:27:30 [3629]


svejk | 24207    2017-07-13 19:45:34 [3631]

Hmmm... még ilyen tök felesleges csicsa programot! Mire jó ez? Ha akarom használni megveszem és bekötöm. Ha nem tudom mit akarok ezzel a programmal megint nem vagyok előrébb és nem tudom meg mit tud a készülék.

Előzmény: designr, 2017-07-13 08:10:45 [3628]


A.Andras | 17    2017-07-13 14:44:12 [3630]

Sziasztók! Huanyang 2.2kW-os kínai frekvenciaváltóval vannak problémáim. A főorsót meg a frekvenciaváltót együtt vettem az ebay-ről, de összesen pár órát ment a motor és marás közben túláram hibát jelezve megállt. Úgy emlékszem, hogy az alapbeállításokkal működött egyből a vezetékezés után, amikor először lett összeszerelve. Most viszont már az indítás a Run gomb megnyomása után túláramot ír megint és el se indul. Probálom beprogramozni, de nem sok sikerel eddig. Valakinek valami ötlet rá, vagy kuka és nem érdemes vele játszani?


designr | 1857    2017-07-13 08:27:30 [3629]

A szimulátor program Help menüjében ott van a V1000-es 510 oldalas Tecnikai Manuálja.Ha valaki bele akar mélyedni jobban.

Előzmény: designr, 2017-07-13 08:10:45 [3628]


designr | 1857    2017-07-13 08:10:45 [3628]

Remélem segít sok valakinek az alábbi kis program. Letölthető ,és a népszerű Yaskawa frekvenciaváltók szimulálhatók vele,bár nincs benn minden tipus. beállítások,bemenetek,visszajelzések,hibajelzések..szépen látható sok minden.. Mostantól mindenkinek lehet egy V1000-e otthon. Yaskawa Programming Simulator


Dr.GodMan | 526    2017-06-19 17:14:38 [3627]

Lenne egy Altivar 11 frekvenciaváltóm ami ha áram alá helyezem, kizárólag 6Hz-en fut, nincs menü és semmi beállítási lehetőség. Csak annyit ír ki, dcb (motorfék akív) illetve az aktuális kimeneti értékek tekinthetők meg (fesz, áram, fordulat és hőmérséklet) Bemenetre potmétert rakva, semmi reakció. Indítható mindkét forgásirányban és ennyi de csak 6Hz-en fut ami fixen be van állítva. Az epromra nincs feltöltve a menü többi része vagy le van zárva, miként lehetne használatra bírni hogy potival állíthassam a fordulatot és a fel és lefutási értékeket? Köszi!


Pál | 6447    2017-06-17 07:58:57 [3626]

Rendben, de akkor sem értem minek kell a Min Freq-el szórakozni ? Alapból a Min Freq 1.5Hz-en van és már itt képes a motor a nyomatékának a 100%-át leadni. Esetleg a egyes frekvenciaváltóknál BOOST funkcióval lehet ezt kicsit felhúzni. Ami nem tud ilyet annál meg a 1.5Hz-hez tartozó feszültséget kell kicsit felhúzni. Amit leírtál "Start/Stop Elore/Hatra" pont erre vannak kitalálva. Tehát továbbra sem értem miért kell piszkálni ezt a paramétert.

Előzmény: remrendes, 2017-06-17 07:48:55 [3625]


remrendes | 1158    2017-06-17 07:48:55 [3625]

Lagyindito helyett hasznaltam csak a frekivaltot, gazdasagosabb. Csak Start/Stop Elore/Hatra parancsot kell neki adni.

Előzmény: Pál, 2017-06-17 07:35:54 [3624]


Pál | 6447    2017-06-17 07:35:54 [3624]

De ez a minimum freq is sántít ! Minek állítgatnád azt, ugrasztani akarod mint T45 a lépetőt a kalapból ? Elég ha a felfutást lefutást variálod. [yt]wHx9VoVPLNg[/yt]

Előzmény: remrendes, 2017-06-17 01:32:40 [3623]


remrendes | 1158    2017-06-17 01:32:40 [3623]

Igazad van, a minimum freq-kel kevertem.

Előzmény: Pál, 2017-06-16 10:07:16 [3617]

Pál | 6447    2017-06-16 20:27:09 [3622]

Most lehetnék nagyképű. de mindig igazam van. A kivétel meg erősíti a szabályt !

Előzmény: flac72, 2017-06-16 19:30:53 [3621]


flac72 | 28    2017-06-16 19:30:53 [3621]

Köszönöm a segítséget. A base frekvency érték beállítása volt a megoldás. Most szépen duruzsol a motor. Szerencséssen megúszták a kalandot a tekercsek.

Előzmény: Pál, 2017-06-16 09:33:07 [3615]


Csuhás | 3960    2017-06-16 10:29:58 [3620]

NEM! Lásd: 3615

Előzmény: remrendes, 2017-06-16 10:21:59 [3618]


remrendes | 1158    2017-06-16 10:27:06 [3619]

Kossz! Akkor meg nem volt ott. Csak azert erdekel, mert van egy hasonlo frekivaltom nekem is, de en eddig csak 75-180kW-osokkal futottam ossze.

Előzmény: Pál, 2017-06-16 10:07:16 [3617]


remrendes | 1158    2017-06-16 10:21:59 [3618]

Nem eleg a kimeneti feszultseget beallitani?

Előzmény: Pál, 2017-06-16 08:18:14 [3600]


Pál | 6447    2017-06-16 10:07:16 [3617]

Kevered a szezont a fazonnal ! Ott van leírva feketén fehéren (fosbarnán)[3615] hozzászólásban miért kell állítani.

Előzmény: remrendes, 2017-06-16 10:03:39 [3616]


remrendes | 1158    2017-06-16 10:03:39 [3616]

A Base freq-et en csak akkor allitom, hogy ha mondjuk a PLC csak indulas/leallitas jelet ad a frekivaltonak.

Előzmény: Pál, 2017-06-16 09:11:00 [3614]


Pál | 6447    2017-06-16 09:33:07 [3615]

Hátha így érthetőbb. Első képen a bázis frekvencia 50Hz-en van de a max frekvencia 60Hz Ebben az esetben 50Hz után a feszültséget nem emeli csak a frekvenciát. A másodikon 60-on van mindkettő. Így kell ellaposítani a Volt / Frekvencia karakterisztikát. A te esettedben ezt ki kell tolni 300Hz-re. Mivel a motor deltában 300Hz-en kéri a 230 voltot. Alap beállításnál már 50Hz-en megkapja ezért az OL üzenet. Ennek a motornak 50Hz-en max 40-45 volt körüli érték kellene delta kötésben.

Előzmény: flac72, 2017-06-16 09:05:50 [3613]


Pál | 6447    2017-06-16 09:11:00 [3614]

A Base Frequency a motor maximális frekvenciájával megegyező általában, ha csak nem akarod megpörgetni 400Hz-re. A tekercs bírná a csapágyazás már kérdéses. Mert ebben az esetben a Base Frequency 300Hz maradna csak a Max Frequency-t állítanád 400-ra.

Előzmény: flac72, 2017-06-16 09:05:50 [3613]


flac72 | 28    2017-06-16 09:05:50 [3613]

A base frekqency milyen értékre kell beállítani, ha a motorom 300 Hz-es, mert a letöltött kézikönyv szerint valamivel alacsonyabbnak kell lennie, mint a max érték, csak mennyivel?

Előzmény: Pál, 2017-06-16 08:53:31 [3612]


Pál | 6447    2017-06-16 08:53:31 [3612]

A szindrómák egyértelműek a Base Frequency szokott a probléma fő okozója lenni ! Ezért vagy a megsült tekercs miatt szokott Lo hibát dobni főként. Nem akarok nagyképű lenni, de 100 darab fölött van már az ilyen beállított frekvenciaváltók száma. Abból is a 2/3 része ilyen magyfordulatú beállítás volt.

Előzmény: vjanos, 2017-06-16 08:43:12 [3610]


flac72 | 28    2017-06-16 08:45:22 [3611]

természetesen ezzel kezdtem, és ez alapján állítottam utána a szükséges értékeket

Előzmény: vjanos, 2017-06-16 08:43:12 [3610]


vjanos | 4238    2017-06-16 08:43:12 [3610]

A Svejk-féle axióma értelmében a frekiváltót gyári alapbeálltásokra visszaállítottad (Factory Reset, Factory Defaults) mielőtt nekiláttál a konfigolásnak? Nem egy olyan paraméter szivat amihez nem is nyúltál, csak már el volt állítva?

Előzmény: flac72, 2017-06-16 07:29:57 [3595]


Pál | 6447    2017-06-16 08:42:22 [3609]

Légyszívesz olvassad el amit írtam és ellenőrizd az adott paramétert majd utána térjünk vissza rá. Azt sem értem, hogy a klavio kft miért nem mellékel valami beállítási táblázatot a főbb frekvenciaváltó típusokhoz. PL: J7, J1000, mivel ezeket forgalmazzák is. Igaz mikor beszélgetünk ott a főnökkel mondta, hogy hetente 1-2 darabot hoznak vissza ebből a főorsóból hasonló hibával. Akkor egyrészt értem az üzletpolitikájukat.

Előzmény: flac72, 2017-06-16 08:33:26 [3607]


flac72 | 28    2017-06-16 08:36:57 [3608]

Lehet, hogy ez lehet a probléma, mert a base frekvenciát mennyire kellene beállítani, mert a maximális az szerepel az adattáblán, de a base nem. A motor max pár másodpercig ment, mert mindig ol2 hibaüzenettel, vagy, mert túl nagy áramot vett fel leállítottam.

Előzmény: Pál, 2017-06-16 08:28:26 [3606]

flac72 | 28    2017-06-16 08:33:26 [3607]

A motor ellenállás értékeit csak este tudom megmérni, de a csillag bekötésben sem akar elindulni, mert ott is óriási áramokat vesz fel. Próbáltam az L3-01 ben kikapcsolni a motor megszorulás elleni védelem kikapcsolását, de akkor még nagyobb áramokat vett fel, és akkor is leállt

Előzmény: Pál, 2017-06-16 08:23:23 [3602]


Pál | 6447    2017-06-16 08:28:26 [3606]

E1-06 Base Frequency Mennyire van állítva ? Ez az érték biztosan 300Hz vagy csak a Max Frequency-t állítottad 300-ra Mert ilyenkor ugyanúgy 50 vagy 60 Hz-nél éri el a max feszültséget ! Ergo a motor 30-40 másodperc alatt ropogósra ég !

Előzmény: flac72, 2017-06-16 08:24:49 [3604]


flac72 | 28    2017-06-16 08:27:12 [3605]

300Hz 18000 Rpm, és ehhez tartozik a csillag bekötés 380v, és 3,6A. Mindenfajta terhelés nélkül, 10 sec felfutási idő van beállítva

Előzmény: Csuhás, 2017-06-16 08:24:14 [3603]


flac72 | 28    2017-06-16 08:24:49 [3604]

A motor egy vadi új teknomotor 1,1kW os főorsó motor, ezért nem értem, hogy mindent helyesen kötök be, és nem indul el

Előzmény: Pál, 2017-06-16 08:18:14 [3600]


Csuhás | 3960    2017-06-16 08:24:14 [3603]

Ok, hogy ott a 380V de 50Hz vagy 400Hz tartozik hozzá?

Előzmény: flac72, 2017-06-16 08:22:42 [3601]


Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 73 Ugrás ide:
1  2   3   4   5     Következő ►  Utolsó ►|